Nastavljeni sukobi Izraelaca i Palestinaca, 10 poginulih

Srna
Nastavljeni sukobi Izraelaca i Palestinaca, 10 poginulih

RAMALA - Broj poginulih Palestinaca u novim sukobima sa Izraelom na Zapadnoj obali porastao je na 10, saopštili su palestinski zdravstveni zvaničnici.

Prema ranijim izvještajima, u novim napadima poginulo je sedmoro ljudi, a kasnije sinoć prijavljena je smrt još tri osobe u mjestima Rihija, Salem i Asira el Kiblija, blizu grada Nablus.

Izraelska vojska juče je saopštila da je ubijena jedna osoba koja je pokušala da ubode nožem izraelskog vojnika.

Izraelska vojska je jutros rano izvršila vazdušne udare u Gazi tokom kojih je pogođena jedna kuća, usljed čega je poginulo sedmoro ljudi.

Palestinska vojna grupa Hamas saopštila je da će broj poginulih vjerovatno porasti, jer još nisu uklonjene ruševine nakon napada.

Mještanin Said Algul izjavio je da su izraelski avioni ispustili barem tri bombe na kuću sa tri sprata, bez ranijeg upozorenja mještanima.

Hamas je kasnije saopštio da je nakon vazdušnih udara ispaljen veći broj raketa ka južnom dijelu Izraela, javio je AP.

Izraelski avioni uništili su i zgradu u kojem se nalazi banka povezana sa Hamasom u Gazi, a juče je iz vojske Izraela saopšteno da su do sada pogođeni palestinski pogoni za proizvodnju oružja, kao i lokacije važne ratnoj mornarici.

Palestinci koji žive u području duž sjeverne i istočne granice Gaze počeli su da bježe usljed intenzivnog bombardovanja koje vrše izraelski avioni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana