Настављени сукоби Израелаца и Палестинаца, 10 погинулих

Срна
Настављени сукоби Израелаца и Палестинаца, 10 погинулих

РАМАЛА - Број погинулих Палестинаца у новим сукобима са Израелом на Западној обали порастао је на 10, саопштили су палестински здравствени званичници.

Према ранијим извјештајима, у новим нападима погинуло је седморо људи, а касније синоћ пријављена је смрт још три особе у мјестима Рихија, Салем и Асира ел Киблија, близу града Наблус.

Израелска војска јуче је саопштила да је убијена једна особа која је покушала да убоде ножем израелског војника.

Израелска војска је јутрос рано извршила ваздушне ударе у Гази током којих је погођена једна кућа, усљед чега је погинуло седморо људи.

Палестинска војна група Хамас саопштила је да ће број погинулих вјероватно порасти, јер још нису уклоњене рушевине након напада.

Мјештанин Саид Алгул изјавио је да су израелски авиони испустили барем три бомбе на кућу са три спрата, без ранијег упозорења мјештанима.

Хамас је касније саопштио да је након ваздушних удара испаљен већи број ракета ка јужном дијелу Израела, јавио је АП.

Израелски авиони уништили су и зграду у којем се налази банка повезана са Хамасом у Гази, а јуче је из војске Израела саопштено да су до сада погођени палестински погони за производњу оружја, као и локације важне ратној морнарици.

Палестинци који живе у подручју дуж сјеверне и источне границе Газе почели су да бјеже усљед интензивног бомбардовања које врше израелски авиони.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана