Muškarac „zaradio“ optužnicu zbog otvaranja vrata aviona tokom leta

Srna
Muškarac „zaradio“ optužnicu zbog otvaranja vrata aviona tokom leta

SEUL- Čovjek koji je otvorio vrata za hitne slučajeve tokom leta putničkog aviona u Južnoj Koreji zvanično je uhapšen danas i prijeti mu kazna do deset godina zatvora prema optužbi za kršenje zakona o bezbjednosti u vazduhoplovstvu, saopštili su zvaničnici.

Tokom preliminarnog ispitivanja, muškarac star 33 godine rekao je istražiocima da je osjećao da se guši i da je pokušao brzo da izađe iz aviona, navodi policija, a prenosi AP.

Dvanaest ljudi je lakše povrijeđeno u petak kada je on otvorio vrata "erbasa A321-200" kompanije "Azijana erlajns", što je izazvalo eksplozivni prodor vazduha u kabinu i užasnulo putnike.

Neki su svjedočili da su imali jake bolove u ušima i da su vidjeli druge kako vrište i plaču, a na društvenim mrežama podijeljen je snimak incidenta.

Vrata za izlaz u slučaju nužde obično ne mogu da se otvore u toku leta zbog razlike u vazdušnom pritisku unutar i izvan aviona.

Međutim, tokom incidenta u petak, čovjek je uspio da otvori vrata vjerovatno zato što je avion letio na maloj visini dok se pripremao za slijetanje i nije bilo velike razlike u pritisku, navode zvaničnici aviokompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana