Мушкарац „зарадио“ оптужницу због отварања врата авиона током лета

Срна
Мушкарац „зарадио“ оптужницу због отварања врата авиона током лета

СЕУЛ- Човјек који је отворио врата за хитне случајеве током лета путничког авиона у Јужној Кореји званично је ухапшен данас и пријети му казна до десет година затвора према оптужби за кршење закона о безбједности у ваздухопловству, саопштили су званичници.

Током прелиминарног испитивања, мушкарац стар 33 године рекао је истражиоцима да је осјећао да се гуши и да је покушао брзо да изађе из авиона, наводи полиција, а преноси АП.

Дванаест људи је лакше повријеђено у петак када је он отворио врата "ербаса А321-200" компаније "Азијана ерлајнс", што је изазвало експлозивни продор ваздуха у кабину и ужаснуло путнике.

Неки су свједочили да су имали јаке болове у ушима и да су видјели друге како вриште и плачу, а на друштвеним мрежама подијељен је снимак инцидента.

Врата за излаз у случају нужде обично не могу да се отворе у току лета због разлике у ваздушном притиску унутар и изван авиона.

Међутим, током инцидента у петак, човјек је успио да отвори врата вјероватно зато што је авион летио на малој висини док се припремао за слијетање и није било велике разлике у притиску, наводе званичници авиокомпаније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана