Milanović ponovo u centru pažnje ruskih medija: On nije ničiji rob

Tanjug
Milanović ponovo u centru pažnje ruskih medija: On nije ničiji rob

MOSKVA/ZAREB - Posljednje izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića da je “Kosovo oteto Srbiji” i da “Krim više nikada neće biti Ukrajina”, ponovo su u centru pažnje ruskih medija.

RIA novosti su mu u posljednja 24 sata posvetile čak devet članaka, a svaku Milanovićevu izjavu pretvorili su u članak u kojem napominju kako se i prije suprotstavljao odlukama Zapada i da “nije ničiji rob”, prenose hrvatski mediji koji na to ne gledaju baš blagonaklono.

Navode da izjave Milanovića ne koriste samo ruski portali, već isto radi i, kako kažu, „glavni ratni huškač ruskog predsjednika Vladimira Putina, Vladimir Solovjov“.

Hrvatski portal 24sata piše da Solovjov od početka invazije, zajedno sa svojom dragom koleginicom Margaritom Simonjan, u emisiji u udarnom TV terminu gosti razne “stručnjake” i “analitičare”, a rasprave se, kažu, najčešće pretvore u takmičenje u prijetnjama Zapadu.

Milanovića je sinoć kod Solovjova prvi spomenuo politolog Dmitrij Evstafjev, jedan od „redovnih“ u emisiji.

-Jako mi se svidio prijatelj iz Hrvatske. Jako mi se svidio. Izrekao je veliku istinu. Možete rastrgati na komade sitnu boraniju koja se ne može suprotstaviti. Ali kada možeš dobiti po njušci: Neee, to nismo potpisali. Vidite kakva je to sitna, jeftina šuša! Koja se može samo bjesomučno pridružiti na Srbiju. Raskomadati Srbiju, to je normalno. To je bilo ispravno. To je bila demokratija. Ali dobiti po njuškama od Rusije? - rekao je Evstafijev, piše zagrebački „Večernji list“.

Politikolog je dalje rekao da “znamo da će Zapadu u Ukrajini biti nanesen strateški poraz”.

-I čitava konstrukcija koju EU i SAD grade na Balkanu, uključujući kriminalni šaher-maher, će se urušiti. Tamo će pretendenti još podijeliti - rekao je Estafjev.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana