Милановић поново у центру пажње руских медија: Он није ничији роб

Танјуг
Милановић поново у центру пажње руских медија: Он није ничији роб

МОСКВА/ЗАРЕБ - Посљедње изјаве предсједника Хрватске Зорана Милановића да је “Косово отето Србији” и да “Крим више никада неће бити Украјина”, поново су у центру пажње руских медија.

РИА новости су му у посљедња 24 сата посветиле чак девет чланака, а сваку Милановићеву изјаву претворили су у чланак у којем напомињу како се и прије супротстављао одлукама Запада и да “није ничији роб”, преносе хрватски медији који на то не гледају баш благонаклоно.

Наводе да изјаве Милановића не користе само руски портали, већ исто ради и, како кажу, „главни ратни хушкач руског предсједника Владимира Путина, Владимир Соловјов“.

Хрватски портал 24сата пише да Соловјов од почетка инвазије, заједно са својом драгом колегиницом Маргаритом Симоњан, у емисији у ударном ТВ термину гости разне “стручњаке” и “аналитичаре”, а расправе се, кажу, најчешће претворе у такмичење у пријетњама Западу.

Милановића је синоћ код Соловјова први споменуо политолог Дмитриј Евстафјев, један од „редовних“ у емисији.

-Јако ми се свидио пријатељ из Хрватске. Јако ми се свидио. Изрекао је велику истину. Можете растргати на комаде ситну боранију која се не може супротставити. Али када можеш добити по њушци: Неее, то нисмо потписали. Видите каква је то ситна, јефтина шуша! Која се може само бјесомучно придружити на Србију. Раскомадати Србију, то је нормално. То је било исправно. То је била демократија. Али добити по њушкама од Русије? - рекао је Евстафијев, пише загребачки „Вечерњи лист“.

Политиколог је даље рекао да “знамо да ће Западу у Украјини бити нанесен стратешки пораз”.

-И читава конструкција коју ЕУ и САД граде на Балкану, укључујући криминални шахер-махер, ће се урушити. Тамо ће претенденти још подијелити - рекао је Естафјев.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана