Makron: Odbijanje vakcine nije sloboda, već neodgovornost i egoizam

Srna
Makron: Odbijanje vakcine nije sloboda, već neodgovornost i egoizam

PAPETE - Odbijanje vakcinisanja protiv kovida 19 nije sloboda, jer antivakseri zaražavaju i ubijaju druge svojom neodgovornošću i egoizmom, izjavio je predsjednik Francuske Emanuel Makron.

Policijski službenici Policijske stanice Modriča i Staničnog odjeljenja policije Vukosavlje su tokom jula organizovali četiri humanitarne utakmice na području Modriče, Vukosavlja i Doboja.

Akciji su se odazvali i fudbalski klubovi "Sloga" iz Dugog Polja, "Posavina" iz Miloševca, "Polet" iz Podnovlja i "Vučijak" iz Gnionice, kao i brojni građani.

Tokom četvorodnevne humanitarne akcije prikupljeno je više od 9.500 KM i sva prikupljena novčana sredstva su uručena porodici Okolić.

-Svi učesnici turnira su nesebično ostavili srce na terenu u nadi da će Vaso pobijediti ovu bolest i da će se brzo vratiti kući, te da će kroz svoje mjesto opet proći u plavoj uniformi - navodi se u saopštenju.

Makron je tokom posjete Francuskoj Polineziji naglasio da svako ima pravo da se izrazi, ali da ne postoji nešto kao što je "sloboda tamo gdje se nikom ništa ne duguje".

-U čemu je vrijednost vaše slobode ako mi kažete da ne želite da se vakcinišete, a sutra zarazite svog oca, majku ili mene? - postavio je pitanje Makron.

Francuski predsjednik je istakao da sloboda počiva na recipročnoj dužnosti, a ne na sebičnosti.

Makron je nagovijestio i mogućnost da neki pacijent u bolnici ne dobije potrebnu njegu zbog toga što ljekari pomažu drugoj osobi, koja je odbila da primi vakcinu.

-To nije sloboda, to se zove neodgovornost, egoizam - napomenuo je Makron, poslavši "vrlo snažnu poruku svima da se vakcinišu".

Nekoliko desetina hiljada ljudi protestovalo je tokom vikenda u Francuskoj zbog odluke vlasti da uvedu kovid pasoše i obaveznu vakcinaciju za radnike u određenim sektorima, podsjeća "Raša tudej".

Slični protesti su tokom vikenda održani u Velikoj Britaniji, Italiji i Australiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana