Макрон: Одбијање вакцине није слобода, већ неодговорност и егоизам

Срна
Макрон: Одбијање вакцине није слобода, већ неодговорност и егоизам

ПАПЕТЕ - Одбијање вакцинисања против ковида 19 није слобода, јер антиваксери заражавају и убијају друге својом неодговорношћу и егоизмом, изјавио је предсједник Француске Емануел Макрон.

Полицијски службеници Полицијске станице Модрича и Станичног одјељења полиције Вукосавље су током јула организовали четири хуманитарне утакмице на подручју Модриче, Вукосавља и Добоја.

Акцији су се одазвали и фудбалски клубови "Слога" из Дугог Поља, "Посавина" из Милошевца, "Полет" из Подновља и "Вучијак" из Гнионице, као и бројни грађани.

Током четвородневне хуманитарне акције прикупљено је више од 9.500 КМ и сва прикупљена новчана средства су уручена породици Околић.

-Сви учесници турнира су несебично оставили срце на терену у нади да ће Васо побиједити ову болест и да ће се брзо вратити кући, те да ће кроз своје мјесто опет проћи у плавој униформи - наводи се у саопштењу.

Макрон је током посјете Француској Полинезији нагласио да свако има право да се изрази, али да не постоји нешто као што је "слобода тамо гдје се ником ништа не дугује".

-У чему је вриједност ваше слободе ако ми кажете да не желите да се вакцинишете, а сутра заразите свог оца, мајку или мене? - поставио је питање Макрон.

Француски предсједник је истакао да слобода почива на реципрочној дужности, а не на себичности.

Макрон је наговијестио и могућност да неки пацијент у болници не добије потребну његу због тога што љекари помажу другој особи, која је одбила да прими вакцину.

-То није слобода, то се зове неодговорност, егоизам - напоменуо је Макрон, пославши "врло снажну поруку свима да се вакцинишу".

Неколико десетина хиљада људи протестовало је током викенда у Француској због одлуке власти да уведу ковид пасоше и обавезну вакцинацију за раднике у одређеним секторима, подсјећа "Раша тудеј".

Слични протести су током викенда одржани у Великој Британији, Италији и Аустралији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана