Lukašenko: Litvanija, Poljska i Ukrajina prave zavjeru da nasilno sruše vladu

Tanjug
Lukašenko: Litvanija, Poljska i Ukrajina prave zavjeru da nasilno sruše vladu

MINSK - Litvanija, Poljska i Ukrajina kovu zavjeru da nasilno sruše bjelorusku vladu, ali Minsk to neće dozvoliti, izjavio je danas bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko na sjednici Savjeta šefova bezbjednosnih agencija i specijalnih službi.

''Što se tiče Bjelorusije, želim da napomenem da se u Poljskoj, Litvaniji i, nažalost, Ukrajini obučavaju pripadnici ilegalnih oružanih formacija i pokušavaju da se stvore ekstremističke spavače ćelije direktno u zemlji. O tome svjedoče nedavne činjenice'', rekao je Lukašenko.

On je ocijenio da se piprema scenario nasilnog preuzimanja vlasti, prenosi TASS.

''To je ono što vidimo i nećemo dozvoliti da se desi'', rekao je Lukašenko.

Na sjednici je govorio i državni sekretar Savjeta bezbjednosti Bjelorusije Aleksandar Volfovič, koji je istakao da razmještanje ruskog taktičkog nuklearnog oružja u Bjelorusiji treba posmatrati kao odgovor na neprijateljske akcije Zapada.

''Mi preduzimamo mjere, uključujući i  sisteme odvraćanja. Naravno, prije svega sa našim strateškim partnerom, Ruskom Federacijom, kao i sa našim istorijskim partnerima: kolegama iz Ugovora o kolektivnoj bezbjednosti '', rekao je on i dodao da je razmještanje nuklearnog oružja u Bjelorusiji iznuđen korak u cilju ''hlađenja usijanih glava zapadnih političara''.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana