Лукашенко: Литванија, Пољска и Украјина праве завјеру да насилно сруше владу

Танјуг
Лукашенко: Литванија, Пољска и Украјина праве завјеру да насилно сруше владу

МИНСК - Литванија, Пољска и Украјина кову завјеру да насилно сруше бјелоруску владу, али Минск то неће дозволити, изјавио је данас бјелоруски предсједник Александар Лукашенко на сједници Савјета шефова безбједносних агенција и специјалних служби.

''Што се тиче Бјелорусије, желим да напоменем да се у Пољској, Литванији и, нажалост, Украјини обучавају припадници илегалних оружаних формација и покушавају да се створе екстремистичке спаваче ћелије директно у земљи. О томе свједоче недавне чињенице'', рекао је Лукашенко.

Он је оцијенио да се пипрема сценарио насилног преузимања власти, преноси ТАСС.

''То је оно што видимо и нећемо дозволити да се деси'', рекао је Лукашенко.

На сједници је говорио и државни секретар Савјета безбједности Бјелорусије Александар Волфович, који је истакао да размјештање руског тактичког нуклеарног оружја у Бјелорусији треба посматрати као одговор на непријатељске акције Запада.

''Ми предузимамо мјере, укључујући и  системе одвраћања. Наравно, прије свега са нашим стратешким партнером, Руском Федерацијом, као и са нашим историјским партнерима: колегама из Уговора о колективној безбједности '', рекао је он и додао да је размјештање нуклеарног оружја у Бјелорусији изнуђен корак у циљу ''хлађења усијаних глава западних политичара''.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана