Lažna prijateljica Ane Volš obmanjivala javnost zbog jednog cilja

GS
Lažna prijateljica Ane Volš obmanjivala javnost zbog jednog cilja

BOSTON - Pamela Bardi već nedjeljama je u žiži javnosti, jer je za američke medije govorila o nestanku Beograđanke Ane Volš (39), predstavljajući se kao njena prijateljica.

Međutim, lokalni novinari su došli do saznanja da je riječ o prevarantkinji, koja želi da iskoristi nestanak nesrećne žene kako bi ostvarila ličnu korist.

Bardi je bila glavni izvor informacija o Ani Volš, predstavljajući se gotovo kao njen portparol. Intervjuisali su je CNN, Fox News i nekoliko bostonskih medija. Bardi je svoju „prijateljicu“ opisala kao “briljantnu poslovnu ženu, blistavog duha“, istakavši da je „Ana takva osoba da kada uđete u sobu osjetite njenu energiju.”

Rekla je da je Ana bila “moćna i poslovna žena” koja nikada nije mnogo pričala o svom privatnom životu, osim ako se radilo o njenoj djeci. Bardi je 12. januara prisustvovala bdenju koje je organizovano za Anu, te izjavljivala da se moli za "svoju prijateljicu".

Kada je objavljeno da je Brajan Volš optužen za ubistvo svoje supruge, Pamela Bardi „slučajno“ je čekala ispred zgrade suda, spremna da intervjue. Ona je novinarima rekla da je puna bijesa zvog nestanka "svoje drage prijateljice Ane".

Nakon intervjua, u kojem je 17. januara komentarisala svoj odnos sa Anom, mnogi su pomislili da su ove dvije žene bile zaista bliske, te da Pamela Bardi jedina prijateljica Ane Volš koja je stalno pred kamerama i voljna da daje intervjue. Ipak, zanimljivo je da nikada nije bila emotivna tokom jednog od ovih intervjua, i ponavljala je mnogo istih riječi. Ona je željela da natjera gledaoce da povjeruju da su njih dvije bile veoma bliske.

- Njeni momci su joj bili sve. Bila je vođa, supermama, super blistavog duha. Njen sin bi ušao u sobu i osjetio njenu energiju. Ona je plesala ili bi se smijala. To je bila Ana - izjavljivala je Bardi.

Tvrdila je da je Ana bila veoma profesionalna.

- Zaista je sve vrijeme pričala o poslu, stalno je pričala o svojim sinovima, a Brajana nikad nije spomenula - kazala je Bardi.

Dodala je da je predosjetila da se sa Anom nešto loše dešava.

- Kada sam vidjela objavu na društvenim mrežama da je nestala, stomak mi se okrenuo, svaki dio mog bića je govorio da se ovdje dogodilo nešto užasno. To je bila moja intuicija - rekla je Bardi.

Dodala je da pored svega nije mogla povjerovati u nestanak „svoje prijateljice“.

- Rekla sam sebi da to nije Ana, da nešto nije u redu. Kako je mogla nestati ova moćna supermama koju poznajem – pitala se Bardi.

Lažna prijateljica se trudila da medijima ukaže na to da je poznavala Anu izuzetno dobro i da je mogla da prepozna kada je njeno ponašanje bilo neobično.

Međutim, ipak nije znala da je Ana živjela u Kohasetu dok je tokom nedjelje radila u Vašingtonu.

- Mislila sam da se preselila - rekla je Bardi.

Polako su počeli da isplivavaju dokazi da Pamela Bardi nikada nije bila prijateljica sa Anom Volš. Nikada nisu bile prijatelji na Fejsbuku i nisu se pratile na Instagramu. Na Aninom profilu nema slika Pamele, a inače je bila veoma aktivna na društvenim mrežama i stalno je objavljivala fotografije sa prijateljima i kolegama. Takođe, nema ni Aninih slika na Pamelinom profilu, a ona je, inače, uklonila sve objave od 2007. godine.

Milioner sa nekretninama

Pamela Bardi sebe prikazuje na društvenim mrežama kao veoma uspješnog preduzetnika, milionera sa nekretninama. Predstavlja se kao kćerka bogataša imigranta, a za sebe tvrdi da vodi posao sa nekretninama „sa devet cifara“, i kaže da je bila predstavljena u Forbsu i Time Magazinu kada je imala 27 godina. U njenoj profesionalnoj biografiji se navaodi da je počela u porodičnoj piceriji u Bostonu kada je imala 10 godina, a da je otvorila dva vlastita restorana do svoje 21. godine. Ubrzo nakon toga počela je da obilazi kucće i od tada je bogata i poznata. Tvrdi da je završila poslovnu školu Harvard dok je sve ovo radila.

Njen video na Jutjubu imo je manje od 100 pregleda u vrijeme objavljivanja, iako je tvrdila da je jedan od najgledanijih na svijetu.  Stalno pominje da se pojavljuje u časopisu Tajm i Forbs, kao da su je ove publikacije tražile za priču o uspješnim poslovnim ženama. Međutim, ako potražite članak o njoj, naći ćete tekst koji je sama napisala, a koji je uglavnom samo kopija njene navodne biografije, dok se hvali koliko je uspješna. Pun je klišea o tome kako možete biti bogati i slavni ako se povezujete, žurite, „ulažete u obrazovanje”, gradite samopouzdanje”...

Ljudi iz njenog mjesta godinama su skeptični prema njenoj priči. Primijetili su kako uvijek izgleda da traži medije i privlači pažnju na sebe, ali izgleda da niko ne zna šta ona radi, osim što izbacuje gomilu klišea i priča o sebi. Na njenoj veb stranici se mogu kupiti usluge vrijedne hiljade dolara, a evo šta dobijate za svoj novac:

U suštini, dobijate pristup njoj, sastanke sa njom, besplatne kopije njenih knjiga, „sesije treniranja” (vrijedne 10.000 dolara), sesije jasnoće, dizajn života, sesije vizije, sesije strategije i pristup njenim kontaktima.

Pamela takođe naplaćuje od 10.000 do 20.000 dolara za javne nastupe, uprkos tome što ide na Jutjub emisije skoro bez gledalaca, tako da je „očigledno da je veoma tražena“. Ona se predstavlja kao žestoka, moćna djevojka, šefica, i ako joj date dovoljno novca, možda ćete naučiti njene tajne bogatstva i moći.

Uprkos tvrdnji da je prodala dva restorana do svoje 21. godine, čini se da niko sa kim su američki mediji razgovarali ne zna koji su to restorani. Međutim, zna se da je otvorila prodavnicu sladoleda 2015. godine, koja je propala.

Koristi Aninu smrt da promoviše svoj brend

Novinar amričkog portala TB Dailu News Pameli je poslao poruku i raspitao se o njenoj vezi sa Anom. Ona je rekla da je to poslovno prijateljstvo i da su njih dvije bile koleginice prije nego što je Ana počela da radi u Vašingtonu.

Pamela je ranije izjavila da poznaje Anu godinu i po dana, što je u suprotnosti sa činjenicom da je Ana počela da radi u Vašingtonu mnogo prije toga. Pitao je da li ima neku svoju sliku sa svojom dobrim prijateljicom, ali nije mogla da nađe. Doduše je rekla da nisu bile baš bliske. Međutim, postavlja se pitanje ako nije bila bliska sa Anom, zašto se onda medijima stalno predstavlja takvom?

Nakon što je Brajan Volš optužen za ubistvo, a Pamela je bila u vijestima, poslao joj je poruku da pita da li je Anina porodica na sudu, jer je bilo čudno da je Pamela jedina osoba koja je ikada govorila u Anino ime. Pamela je 15. januara objavila dugačku objavu na Fejsbuku koja je djelovala pomalo odbrambeno u odnosu na njene medijske nastupe.

- Ovo izgleda kao da neko odgovara na kritike zašto je toliko na TV-u ako je jedva poznavala Anu. Zato je osjetila potrebu da istakne da su imali „duge razgovore” i da je njihov odnos „postao ličniji” kada je Ana dobila posao u Vašingtonu, a istovremeno su se i udaljile. U suštini, čini se da priznaje da nije bila prijateljica sa Anom, ali je pristala da objavi sve ove intervjue jer bi to moglo dovesti do navodne pravde - prenose američki mediji.

Kako tvrdi američki portal, u ovom trenutku je jasno da je Pamela Bardi narcis, željna pažnje, te da koristi tragičnu smrt žene koju je jedva poznavala da bi dospjela u medije i promovisala svoj brend. Ne zna se da li je potpuni prevarant ili je bogata kao što se predstavlja. Sve što se zna jeste da svako ko napravi tragediju oko sebe ima ozbiljne probleme, i ne bi trebalo vjerovati nikome poput Pamele.

Podsjetimo, Ana Volš nestala je 1. januara u Kohasetu gdje je živjela sa porodicom. Njen suprug Brajan Volš optužen je za ubistvo svoje supruge i trenutno se nalazi u pritvoru gdje čeka sledeće ročište koje je zakazano za 9. februar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana