Лажна пријатељица Ане Волш обмањивала јавност због једног циља

ГС
Лажна пријатељица Ане Волш обмањивала јавност због једног циља

БОСТОН - Памела Барди већ недјељама је у жижи јавности, јер је за америчке медије говорила о нестанку Београђанке Ане Волш (39), представљајући се као њена пријатељица.

Међутим, локални новинари су дошли до сазнања да је ријеч о преваранткињи, која жели да искористи нестанак несрећне жене како би остварила личну корист.

Барди је била главни извор информација о Ани Волш, представљајући се готово као њен портпарол. Интервјуисали су је CNN, Fox News и неколико бостонских медија. Барди је своју „пријатељицу“ описала као “бриљантну пословну жену, блиставог духа“, истакавши да је „Ана таква особа да када уђете у собу осјетите њену енергију.”

Рекла је да је Ана била “моћна и пословна жена” која никада није много причала о свом приватном животу, осим ако се радило о њеној дјеци. Барди је 12. јануара присуствовала бдењу које је организовано за Ану, те изјављивала да се моли за "своју пријатељицу".

Када је објављено да је Брајан Волш оптужен за убиство своје супруге, Памела Барди „случајно“ је чекала испред зграде суда, спремна да интервјуе. Она је новинарима рекла да је пуна бијеса звог нестанка "своје драге пријатељице Ане".

Након интервјуа, у којем је 17. јануара коментарисала свој однос са Аном, многи су помислили да су ове двије жене биле заиста блиске, те да Памела Барди једина пријатељица Ане Волш која је стално пред камерама и вољна да даје интервјуе. Ипак, занимљиво је да никада није била емотивна током једног од ових интервјуа, и понављала је много истих ријечи. Она је жељела да натјера гледаоце да повјерују да су њих двије биле веома блиске.

- Њени момци су јој били све. Била је вођа, супермама, супер блиставог духа. Њен син би ушао у собу и осјетио њену енергију. Она је плесала или би се смијала. То је била Ана - изјављивала је Барди.

Тврдила је да је Ана била веома професионална.

- Заиста је све вријеме причала о послу, стално је причала о својим синовима, а Брајана никад није споменула - казала је Барди.

Додала је да је предосјетила да се са Аном нешто лоше дешава.

- Када сам видјела објаву на друштвеним мрежама да је нестала, стомак ми се окренуо, сваки дио мог бића је говорио да се овдје догодило нешто ужасно. То је била моја интуиција - рекла је Барди.

Додала је да поред свега није могла повјеровати у нестанак „своје пријатељице“.

- Рекла сам себи да то није Ана, да нешто није у реду. Како је могла нестати ова моћна супермама коју познајем – питала се Барди.

Лажна пријатељица се трудила да медијима укаже на то да је познавала Ану изузетно добро и да је могла да препозна када је њено понашање било необично.

Међутим, ипак није знала да је Ана живјела у Кохасету док је током недјеље радила у Вашингтону.

- Мислила сам да се преселила - рекла је Барди.

Полако су почели да испливавају докази да Памела Барди никада није била пријатељица са Аном Волш. Никада нису биле пријатељи на Фејсбуку и нису се пратиле на Инстаграму. На Анином профилу нема слика Памеле, а иначе је била веома активна на друштвеним мрежама и стално је објављивала фотографије са пријатељима и колегама. Такође, нема ни Аниних слика на Памелином профилу, а она је, иначе, уклонила све објаве од 2007. године.

Милионер са некретнинама

Памела Барди себе приказује на друштвеним мрежама као веома успјешног предузетника, милионера са некретнинама. Представља се као кћерка богаташа имигранта, а за себе тврди да води посао са некретнинама „са девет цифара“, и каже да је била представљена у Forbsu и Time Магазину када је имала 27 година. У њеној професионалној биографији се наваоди да је почела у породичној пицерији у Бостону када је имала 10 година, а да је отворила два властита ресторана до своје 21. године. Убрзо након тога почела је да обилази куcће и од тада је богата и позната. Тврди да је завршила пословну школу Харвард док је све ово радила.

Њен видео на Јутјубу имо је мање од 100 прегледа у вријеме објављивања, иако је тврдила да је један од најгледанијих на свијету.  Стално помиње да се појављује у часопису Тајм и Форбс, као да су је ове публикације тражиле за причу о успјешним пословним женама. Међутим, ако потражите чланак о њој, наћи ћете текст који је сама написала, а који је углавном само копија њене наводне биографије, док се хвали колико је успјешна. Пун је клишеа о томе како можете бити богати и славни ако се повезујете, журите, „улажете у образовање”, градите самопоуздање”...

Људи из њеног мјеста годинама су скептични према њеној причи. Примијетили су како увијек изгледа да тражи медије и привлачи пажњу на себе, али изгледа да нико не зна шта она ради, осим што избацује гомилу клишеа и прича о себи. На њеној веб страници се могу купити услуге вриједне хиљаде долара, а ево шта добијате за свој новац:

У суштини, добијате приступ њој, састанке са њом, бесплатне копије њених књига, „сесије тренирања” (вриједне 10.000 долара), сесије јасноће, дизајн живота, сесије визије, сесије стратегије и приступ њеним контактима.

Памела такође наплаћује од 10.000 до 20.000 долара за јавне наступе, упркос томе што иде на Јутјуб емисије скоро без гледалаца, тако да је „очигледно да је веома тражена“. Она се представља као жестока, моћна дјевојка, шефица, и ако јој дате довољно новца, можда ћете научити њене тајне богатства и моћи.

Упркос тврдњи да је продала два ресторана до своје 21. године, чини се да нико са ким су амерички медији разговарали не зна који су то ресторани. Међутим, зна се да је отворила продавницу сладоледа 2015. године, која је пропала.

Користи Анину смрт да промовише свој бренд

Новинар амричког портала ТБ Dailu News Памели је послао поруку и распитао се о њеној вези са Аном. Она је рекла да је то пословно пријатељство и да су њих двије биле колегинице прије него што је Ана почела да ради у Вашингтону.

Памела је раније изјавила да познаје Ану годину и по дана, што је у супротности са чињеницом да је Ана почела да ради у Вашингтону много прије тога. Питао је да ли има неку своју слику са својом добрим пријатељицом, али није могла да нађе. Додуше је рекла да нису биле баш блиске. Међутим, поставља се питање ако није била блиска са Аном, зашто се онда медијима стално представља таквом?

Након што је Брајан Волш оптужен за убиство, а Памела је била у вијестима, послао јој је поруку да пита да ли је Анина породица на суду, јер је било чудно да је Памела једина особа која је икада говорила у Анино име. Памела је 15. јануара објавила дугачку објаву на Фејсбуку која је дјеловала помало одбрамбено у односу на њене медијске наступе.

- Ово изгледа као да неко одговара на критике зашто је толико на ТВ-у ако је једва познавала Ану. Зато је осјетила потребу да истакне да су имали „дуге разговоре” и да је њихов однос „постао личнији” када је Ана добила посао у Вашингтону, а истовремено су се и удаљиле. У суштини, чини се да признаје да није била пријатељица са Аном, али је пристала да објави све ове интервјуе јер би то могло довести до наводне правде - преносе амерички медији.

Како тврди амерички портал, у овом тренутку је јасно да је Памела Барди нарцис, жељна пажње, те да користи трагичну смрт жене коју је једва познавала да би доспјела у медије и промовисала свој бренд. Не зна се да ли је потпуни преварант или је богата као што се представља. Све што се зна јесте да свако ко направи трагедију око себе има озбиљне проблеме, и не би требало вјеровати никоме попут Памеле.

Подсјетимо, Ана Волш нестала је 1. јануара у Кохасету гдје је живјела са породицом. Њен супруг Брајан Волш оптужен је за убиство своје супруге и тренутно се налази у притвору гдје чека следеће рочиште које је заказано за 9. фебруар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана