Kraljica Elizabeta u istorijskom obraćanju: Predstoje bolji dani, srešćemo se ponovo

Srna
Kraljica Elizabeta u istorijskom obraćanju: Predstoje bolji dani, srešćemo se ponovo

LONDON - Britanska kraljica Elizabeta poručila je britanskom narodu da će prevazići epidemiju virusa korona ako ostanu čvrsti i ujedinjeni.

“I ranije smo se suočavali sa izazovima, ali ovaj je poseban. Ovaj put udružili smo se sa svim nacijama širom svijeta u zajedničkom poduhvatu, koristeći velike prednosti nauke. Mi ćemo uspjeti i to će biti uspjeh svih nas”, rekla je kraljica u rijetkom obraćanju naciji.

Ovo je peti put da se britanska kraljica obraća javnosti u 68 godina dugoj vladavini.

Ona se obratila narodu iz svoje kuće u Vindzoru gdje boravi zajedno sa mužem princom Filipom /98/.

Kraljica je zahvalila svima koji su ostali kod kuće pomažući tako drugima da se ne suoče sa infekcijom i ne osjete bol i tugu koju neke porodice već osjećaju.

Ona je pohvalila medicinske radnike zbog njihove nesebičnosti, ali i one koji dopremaju hranu i lijekove onima kojima je potrebno.

Kraljica je rekla da je ova situacija podsjeća na njeno prvo javno obraćanje naciji 1940. godine kada je zajedno sa pokojnom sestrom Margaret govorila u Vindzoru djeci evakuisanoj iz kuća da bi izbjegli nacističko bombardovanje.

“Onima koji će doći poslije nas moći ćemo da kažemo da su Britanci ove generacije jaki, kao i svaka druga generacija”, rekla je kraljica Elizabeta.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana