Краљица Елизабета у историјском обраћању: Предстоје бољи дани, срешћемо се поново

Срна
Краљица Елизабета у историјском обраћању: Предстоје бољи дани, срешћемо се поново

ЛОНДОН - Британска краљица Елизабета поручила је британском народу да ће превазићи епидемију вируса корона ако остану чврсти и уједињени.

“И раније смо се суочавали са изазовима, али овај је посебан. Овај пут удружили смо се са свим нацијама широм свијета у заједничком подухвату, користећи велике предности науке. Ми ћемо успјети и то ће бити успјех свих нас”, рекла је краљица у ријетком обраћању нацији.

Ово је пети пут да се британска краљица обраћа јавности у 68 година дугој владавини.

Она се обратила народу из своје куће у Виндзору гдје борави заједно са мужем принцом Филипом /98/.

Краљица је захвалила свима који су остали код куће помажући тако другима да се не суоче са инфекцијом и не осјете бол и тугу коју неке породице већ осјећају.

Она је похвалила медицинске раднике због њихове несебичности, али и оне који допремају храну и лијекове онима којима је потребно.

Краљица је рекла да је ова ситуација подсјећа на њено прво јавно обраћање нацији 1940. године када је заједно са покојном сестром Маргарет говорила у Виндзору дјеци евакуисаној из кућа да би избјегли нацистичко бомбардовање.

“Онима који ће доћи послије нас моћи ћемо да кажемо да су Британци ове генерације јаки, као и свака друга генерација”, рекла је краљица Елизабета.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана