Kina zadovoljna napretkom razvoja vakcine protiv virusa korona

Srna
Foto: AP Photo

BEOGRAD- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić se u razgovoru sa ambasadorom Kine Čen Bo interesovao za rezultate kineskih stručnjaka u razvoju vakcine protiv virusa korona i izrazio zadovoljstvo njihovim napretkom.

Vučić je i ovom prilikom izrazio zahvalnost kineskom predsjedniku Si Đinpingu i Kini za veliku pomoć u borbi sa pandemijom, koja je omogućila da Srbija postiže bolje rezultate od većine drugih zemalja. Predsjednik Srbije je izrazio nadu da će okolnosti uskoro dozvoliti da bude realizovana posjeta kineskog predsjednika Srbiji.

Vučić je uputio pozdrave kineskom predsjedniku i izrazio zahvalnost na političku i ekonomsku podršku Kine Srbiji, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

Vučić i Čen Bo su razmotrili konkretne projekte na kojima Srbija i Kina zajedno rade, poput dionice auto-puta Preljina-Požega, obilaznice oko Beograda i pruge Beograd-Stara Pazova.

Oni su konstatovali da ti projekti dobro napreduju, kao i pripreme za realizaciju projekta Fruškogorski koridor. Sagovornici su naglasili i značaj projekta regulacije otpadnih voda i izgradnje kanalizacione mreže.

Oni su saglasni da dobrom napretku doprinosi međusobno razumijevanje, koje karakteriše odnose dvije zemlje i dvojice predsjednika.

Vučić je rekao da je nedavna posjeta člana Politbiroa CK Komunističke partije Kine i direktora Kancelarije Komisije za spoljne poslove Jang Điečija potvrdila da Srbija i Kina uspješno grade bilateralne odnose i razvijaju saradnju u svim oblastima.

Čen je prenijela veliko zadovoljstvo visokog kineskog zvaničnika Janga posjetom Srbiji i razgovorima sa Vučićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana