Кина задовољна напретком развоја вакцине против вируса корона

Срна
Foto: AP Photo

БЕОГРАД- Предсједник Србије Александар Вучић се у разговору са амбасадором Кине Чен Бо интересовао за резултате кинеских стручњака у развоју вакцине против вируса корона и изразио задовољство њиховим напретком.

Вучић је и овом приликом изразио захвалност кинеском предсједнику Си Ђинпингу и Кини за велику помоћ у борби са пандемијом, која је омогућила да Србија постиже боље резултате од већине других земаља. Предсједник Србије је изразио наду да ће околности ускоро дозволити да буде реализована посјета кинеског предсједника Србији.

Вучић је упутио поздраве кинеском предсједнику и изразио захвалност на политичку и економску подршку Кине Србији, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

Вучић и Чен Бо су размотрили конкретне пројекте на којима Србија и Кина заједно раде, попут дионице ауто-пута Прељина-Пожега, обилазнице око Београда и пруге Београд-Стара Пазова.

Они су констатовали да ти пројекти добро напредују, као и припреме за реализацију пројекта Фрушкогорски коридор. Саговорници су нагласили и значај пројекта регулације отпадних вода и изградње канализационе мреже.

Они су сагласни да добром напретку доприноси међусобно разумијевање, које карактерише односе двије земље и двојице предсједника.

Вучић је рекао да је недавна посјета члана Политбироа ЦК Комунистичке партије Кине и директора Канцеларије Комисије за спољне послове Јанг Ђиечија потврдила да Србија и Кина успјешно граде билатералне односе и развијају сарадњу у свим областима.

Чен је пренијела велико задовољство високог кинеског званичника Јанга посјетом Србији и разговорима са Вучићем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана