Kim: Žao nam je zbog ubistva zvaničnika

Srna
Kim: Žao nam je zbog ubistva zvaničnika

SEUL- Sjeverna Koreja izrazila je žaljenje zbog smrti južnokorejskog državljanina, navodeći da je on ubijen u sklopu mjera za borbu protiv širenja virusa korona, rekao je danas savjetnik južnokorejskog predsjednika za nacionalnu bezbjednost Suh Hun.

Sjevernokorejska Služba "Jedinstveni front" koja je zadužena za prekogranične veze poslala je pismo južnokorejskom predsjedniku Mun Đaeinu dan nakon što su zvaničnici iz Seula rekli da su pripadnici vojske Sjeverne Koreje ubili državljanina Južne Koreje nakon čega su zapalili njegovo tijelo.

Hun navodi da u pismu sjevernokorejski lider Kim Džong izražava žaljenje zbog incidenta koji je razočarao južnokorejsku javnost i da nije ni trebalo da se desi.

U pismu se ističe da su vojnici ispalili više od deset hitaca u južnokorejskog državljanina koji se od početka sedmice vodio kao nestao pošto se on nije identifikovao i pokušao je da pobjegne sa lica mjesta.

Prema navodima u pismu, vojnici su zapalili čamac u kojem je bio u skladu sa uputstvima za borbu protiv virusa korona, a ne njegovo tijelo.

-Vojnici nisu mogli da poslije ispaljenih hitaca lociraju tijelo neidentifikovane osobe koja je ilegalno prešla granicu i zapalili su čamac u kojem je bio što je u skladu sa mjerama za sprečavanje širenja oboljenja - dodaje Suh.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana