Ким: Жао нам је због убиства званичника

Срна
Ким: Жао нам је због убиства званичника

СЕУЛ- Сјеверна Кореја изразила је жаљење због смрти јужнокорејског држављанина, наводећи да је он убијен у склопу мјера за борбу против ширења вируса корона, рекао је данас савјетник јужнокорејског предсједника за националну безбједност Сух Хун.

Сјевернокорејска Служба "Јединствени фронт" која је задужена за прекограничне везе послала је писмо јужнокорејском предсједнику Мун Ђаеину дан након што су званичници из Сеула рекли да су припадници војске Сјеверне Кореје убили држављанина Јужне Кореје након чега су запалили његово тијело.

Хун наводи да у писму сјевернокорејски лидер Ким Џонг изражава жаљење због инцидента који је разочарао јужнокорејску јавност и да није ни требало да се деси.

У писму се истиче да су војници испалили више од десет хитаца у јужнокорејског држављанина који се од почетка седмице водио као нестао пошто се он није идентификовао и покушао је да побјегне са лица мјеста.

Према наводима у писму, војници су запалили чамац у којем је био у складу са упутствима за борбу против вируса корона, а не његово тијело.

-Војници нису могли да послије испаљених хитаца лоцирају тијело неидентификоване особе која је илегално прешла границу и запалили су чамац у којем је био што је у складу са мјерама за спречавање ширења обољења - додаје Сух.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана