Kandidat za načelnika Bratunca sa pristalicama protestovao zbog uklanjanja plakata

Srna
Kandidat za načelnika Bratunca sa pristalicama protestovao zbog uklanjanja plakata

BRATUNAC - Tridesetak pristalica nezavisnog kandidata za načelnika opštine Bratunac Srđana Rankića protestovalo je jutros zbog rješenja komunalne inspekcije da se sa jedne zgrade ukloni njegov veliki predizborni plakat.

Protest je održan na uglu ulica Drinska i Svetog Save kod zgrade na kojoj je Rankićev plakat, a u kojoj je nekad bila banka.

Inspektori su postavili traku ispred tog objekta u prisustvu policije, ali nisu uklonili plakat zbog mirnog protesta te grupe građana.

Rankić je izjavio novinarima da se okupljeni protive "samovolji lokalne vlasti i donošenju nezakonitog rješenja za uklanjanje predizbornog plakata".

- Mi tražimo ravnopravan odnos prema svim političkim subjektima koji učestvuju u predizbornoj kampanji, da se svima omogući da postave svoj izborni materijal i upoznaju birače sa kandidatima za koje treba da daju svoj glas - rekao je Rankić.

On tvrdi da je aktuelni načelnik opštine Nedeljko Mlađenović, koji je kandidat SNSD-a za tu dužnost, "uzurpirao sve opštinske prostore za oglašavanje i postavljanje predizbornih plakata i bilborda, ne omogućivši drugim kandidatima i strankama da ih koriste". 

Poslanik Socijalističke partije Srpske u republičkom parlamentu Savo Vulić, koji je prisustvovao ovom protestu u Bratuncu, rekao je da su na tom objektu za svake izbore postavljani staranački plakati, te da se čudi zašto to ove godine smeta, "izuzev, ako je aktuelni načelnik želio da na tom mjestu postavi svoj plakat kao i za prethodne izbore".

- Ovo je nezakonito i nedopustivo, a aktuelni načelnik je za 20 godina vladavine imao vremena da opštinskim odlukama uredi pitanje oglašavanja i odredi prostore za postavljanje predizbornih plakata i fotografija načelničkih i odborničkih kandidata, kao i poziva za održavanje stranačkih skupova - istakao je Vulić.

Predstavnici inspekcije nisu željeli da daju izjave novinarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana