Кандидат за начелника Братунца са присталицама протестовао због уклањања плаката

Срна
Кандидат за начелника Братунца са присталицама протестовао због уклањања плаката

БРАТУНАЦ - Тридесетак присталица независног кандидата за начелника општине Братунац Срђана Ранкића протестовало је јутрос због рјешења комуналне инспекције да се са једне зграде уклони његов велики предизборни плакат.

Протест је одржан на углу улица Дринска и Светог Саве код зграде на којој је Ранкићев плакат, а у којој је некад била банка.

Инспектори су поставили траку испред тог објекта у присуству полиције, али нису уклонили плакат због мирног протеста те групе грађана.

Ранкић је изјавио новинарима да се окупљени противе "самовољи локалне власти и доношењу незаконитог рјешења за уклањање предизборног плаката".

- Ми тражимо равноправан однос према свим политичким субјектима који учествују у предизборној кампањи, да се свима омогући да поставе свој изборни материјал и упознају бираче са кандидатима за које треба да дају свој глас - рекао је Ранкић.

Он тврди да је актуелни начелник општине Недељко Млађеновић, који је кандидат СНСД-а за ту дужност, "узурпирао све општинске просторе за оглашавање и постављање предизборних плаката и билборда, не омогућивши другим кандидатима и странкама да их користе". 

Посланик Социјалистичке партије Српске у републичком парламенту Саво Вулић, који је присуствовао овом протесту у Братунцу, рекао је да су на том објекту за сваке изборе постављани стараначки плакати, те да се чуди зашто то ове године смета, "изузев, ако је актуелни начелник желио да на том мјесту постави свој плакат као и за претходне изборе".

- Ово је незаконито и недопустиво, а актуелни начелник је за 20 година владавине имао времена да општинским одлукама уреди питање оглашавања и одреди просторе за постављање предизборних плаката и фотографија начелничких и одборничких кандидата, као и позива за одржавање страначких скупова - истакао је Вулић.

Представници инспекције нису жељели да дају изјаве новинарима.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана