Italija: Svi putnici prevrnutog broda bili tajni agenti

Tanjug
Foto: Yit.co.il

MILANO - Četiri dana nakon nesreće na jezeru Mađore, u italijanskoj regiji Lombardija, u kojoj su stradale četiri osobe, otkriveno je da su svi koji su se nalazili na potonulom brodu bili bivši ili sadašnji tajni agenti.

Kako pišu italijanski mediji, svi turisti, koji su zakupili brod dužine 16 metara, bili su agenti izraelskog Mosada i italijanske tajne službe Aise.

Ova informacija ne bi postala poznata javnosti da nije došlo do nesreće, prenosi CNN. 

Na sajtu lista "Republika" navodi se da su na brodiću bile 23 osobe - 21 turista i dva člana posade.

Uslijed iznenadne oluje, snažnog vjetra i velikih talasa, brod se prevrnuo i potonuo. Četiri osobe su izgubile život, neki iz grupe su uspjeli da isplivaju na obalu, dok su druge spasili obližnji čamci, navodi Skaj Tg24. 

Iako je petoro prebačeno u bolnicu, niko od preživjelih nije zadobio ozbiljne povrede. 

Predsjednik regije Lombardija, Atilio Fontana, potvrdio je da se "veoma ozbiljan incident" dogodio zbog lošeg vremena. Na tom čarter brodu je smjelo da bude samo 15 osoba. 

Prema do sada poznatim informacijama, kasno u nedjelju 28. maja, tajni agenti Aise i Mosada sišli su sa broda na Ostrvo ribara. Bili su obučeni u odjeću u ležernom stilu, kako navodi list "Korijere dela Sera", patike, farmerke, majice koji su, kako podvlači list, bili podesni za izlet na jezeru ili kamuflažu, da bi ličili na turiste, što je možda bio dio misije.

Oni su tako obučeni sa broda išli na ručak u restoranu "Il Verbano" koji je bio pun, baš kao i samo ostrvo koje je vrvilo od turista. Jezero Mađore je popularna turistička destinacija na granici Italije i Švajcarske.

Zajedno sa grupom tajnih agenata nalazio se i skiper Klaudio Karminati koji je sada pod istragom zbog te tragedije. Njegova ruska partnerka Ana Božkova (50) je, takođe, poginula u incidentu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana