Fon der Lejen: Podnijeću ostavku bez obzira na ishod glasanja

Srna
Fon der Lejen: Podnijeću ostavku bez obzira na ishod glasanja

Berlin - Njemački ministar odbrane Ursula fon der Lejen izjavila je da bi mogla da podnese ostavku na tu funkciju, bez obzira na ishod glasanja u Evropskom parlamentu u vezi sa njenom kandidaturom za predsjednika Evropske komisije.

Ona je podsjetila da će zatražiti podršku Evropskog parlamenta na sutrašnjem glasanju, a da će ostavku podnijeti u srijedu, 17. jula.

"Sutra ću zatražiti povjerenje Evropskog parlamenta. Nevezano za ishod glasanja, podnijeću ostavku na poziciji ministra odbrane u srijedu, kako bi svom snagom služila Evropi", istakla je Fon der Lejenova. 

Merkelova poštuje odluku Fon der Lejenove

Njemački kancelar Angela Merkel izjavila je da poštuje odluku njemačkog ministra odbrane Ursule fon der Lejen da podnese ostavku na tu funkciji, bez obzira na ishod glasanja u Evropskom parlamentu u vezi sa njenim nominovanjem za poziciju predsjednika Evropske komisije.

"Poštujem ovu odluku i jasno se vidi da je Ursula fon der Lejen donijela odluku o novoj fazi svog života", rekla je Merkelova, nakon što je Fon der Lejenova na "Tviteru" saopštila svoju odluku.

Merkelova je dodala da ostaje da se vidi kakav će biti ishod glasanja evropskih poslanika, kao i to ko će biti postavljen za novog ministra odbrane u Njemačkoj.

Fon der Lejenova je predložena za predsjednika Evropske komisije ranije ovog mjeseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana