Фон дер Лејен: Поднијећу оставку без обзира на исход гласања

Срна
Фон дер Лејен: Поднијећу оставку без обзира на исход гласања

Берлин - Њемачки министар одбране Урсула фон дер Лејен изјавила је да би могла да поднесе оставку на ту функцију, без обзира на исход гласања у Европском парламенту у вези са њеном кандидатуром за предсједника Европске комисије.

Она је подсјетила да ће затражити подршку Европског парламента на сутрашњем гласању, а да ће оставку поднијети у сриједу, 17. јула.

"Сутра ћу затражити повјерење Европског парламента. Невезано за исход гласања, поднијећу оставку на позицији министра одбране у сриједу, како би свом снагом служила Европи", истакла је Фон дер Лејенова. 

Меркелова поштује одлуку Фон дер Лејенове

Њемачки канцелар Ангела Меркел изјавила је да поштује одлуку њемачког министра одбране Урсуле фон дер Лејен да поднесе оставку на ту функцији, без обзира на исход гласања у Европском парламенту у вези са њеним номиновањем за позицију предсједника Европске комисије.

"Поштујем ову одлуку и јасно се види да је Урсула фон дер Лејен донијела одлуку о новој фази свог живота", рекла је Меркелова, након што је Фон дер Лејенова на "Твитеру" саопштила своју одлуку.

Меркелова је додала да остаје да се види какав ће бити исход гласања европских посланика, као и то ко ће бити постављен за новог министра одбране у Њемачкој.

Фон дер Лејенова је предложена за предсједника Европске комисије раније овог мјесеца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана