Dramatično upozorenje ruskih obavještajaca: Poslije Fica na spisku Vučić i Orban!

Tanjug
Foto: Tanjug,AP

MOSKVA- Pokušaj ubistva slovačkog premijera Roberta Fica pokazuje da globalističke totalitarno-liberalne elite kreću u otvoreni politički teror protiv svojih protivnika, saopštila je Spoljna obavještajna služba Rusije.

Kako se dodaje, pristalice zapadne elite u brojnim komentarima na društvenim mrežama odobravaju taj zločin i pozivaju na likvidaciju drugih nacionalno orijentisanih lidera, posebno premijera Mađarske Viktora Orbana i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kako se dodaje, pristalice zapadne elite u brojnim komentarima na društvenim mrežama odobravaju taj zločin i pozivaju na likvidaciju drugih nacionalno orijentisanih lidera, posebno premijera Mađarske Viktora Orbana i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Pres-biro Spoljne obavještajne službe Ruske Federacije saopštava da dobijeni podaci ukazuju na rastuću ljutnju rukovodstva SAD i EU zbog objektivnog procesa promjene geopolitičke realnosti i jačanja pozicija nacionalno orijentisanih političkih snaga. Atentat na premijera Slovačke Roberta Fica 15. maja ove godine pokazuje da globalističke totalitarno-liberalne elite, u uslovima u kojima ne uspijevaju da održe svoju hegemoniju ‘civilizovanim metodama’, prelaze na otvoreni politički teror protiv svojih protivnika. Takve odmazde imaju za cilj zastrašivanje onih koji ne misle isto“, navodi se u saopštenju.

Napominje se da zločin nad Ficom „nehotično upućuje na analogiju sa čuvenim ubistvima Martina Lutera Kinga i Ulofa Palmea, koji su pokušali da idu protiv mejnstrima“.

„Na sreću, šef vlade Slovačke ostao je živ. Iza zvaničnih neiskrenih želja za ozdravljenjem Fica koje se čuju sa Zapada, krije se pravo lice globalističke sekte – njene pristalice u brojnim komentarima na društvenim mrežama odobravaju zločin i pozivaju na likvidaciju drugih nacionalno orijentisanih lidera, posebno premijera Mađarske Viktora Orbana i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića“, ističe se u saopštenju Službe.

U saopštenju se dodaje da se istraga terorističkog napada nastavlja. S tim u vezi, Služba napominje da SAD i njihovi evropski saveznici uporno pokušavaju da nametnu verziju da je napadač radio sam i bio nezadovoljan „padom nivoa demokratije u Slovačkoj“.

„Prema podacima koje je dobila Spoljna obavještajna služba Rusije, američke vladine agencije već pokušavaju da se uključe u istragu kako bi je usmjerili u ‘odgovarajućem pravcu’. Zadatak je da se isključi promocija teme političkog terorizma u Evropi i, tim prije, mogući spoljni trag u terorističkom napadu“, ocjenjuje se u saopštenju, a prenosi Sputnjik.

Podsjetimo, slovački premijer Robert Fico ranjen je u pucnjavi nakon sednice Vlade 15. maja, koja je održana u gradu Handlova, na oko 150 kilometara sjeveroistočno od Bratislave. Fico je odmah hospitalizovan u bolnici u Banskoj Bistrici i poslije višečasovne operacije na 24 sata je uveden u stanje vještačke kome.

Na Fica je pucano kada je poslije sjednice izašao da se pozdravi sa okupljenim građanima. Napadač, Juraj Cintula, odmah je uhapšen i protiv njega je podignuta optužnica za krivično djelo pokušaj ubistva iz političkih razloga, prenosi ATV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana