Драматично упозорење руских обавјештајаца: Послије Фица на списку Вучић и Орбан!

Танјуг
Foto: Танјуг,АП

МОСКВА- Покушај убиства словачког премијера Роберта Фица показује да глобалистичке тоталитарно-либералне елите крећу у отворени политички терор против својих противника, саопштила је Спољна обавјештајна служба Русије.

Како се додаје, присталице западне елите у бројним коментарима на друштвеним мрежама одобравају тај злочин и позивају на ликвидацију других национално оријентисаних лидера, посебно премијера Мађарске Виктора Орбана и предсједника Србије Александра Вучића.

Како се додаје, присталице западне елите у бројним коментарима на друштвеним мрежама одобравају тај злочин и позивају на ликвидацију других национално оријентисаних лидера, посебно премијера Мађарске Виктора Орбана и предсједника Србије Александра Вучића.

„Прес-биро Спољне обавјештајне службе Руске Федерације саопштава да добијени подаци указују на растућу љутњу руководства САД и ЕУ због објективног процеса промјене геополитичке реалности и јачања позиција национално оријентисаних политичких снага. Атентат на премијера Словачке Роберта Фица 15. маја ове године показује да глобалистичке тоталитарно-либералне елите, у условима у којима не успијевају да одрже своју хегемонију ‘цивилизованим методама’, прелазе на отворени политички терор против својих противника. Такве одмазде имају за циљ застрашивање оних који не мисле исто“, наводи се у саопштењу.

Напомиње се да злочин над Фицом „нехотично упућује на аналогију са чувеним убиствима Мартина Лутера Кинга и Улофа Палмеа, који су покушали да иду против мејнстрима“.

„На срећу, шеф владе Словачке остао је жив. Иза званичних неискрених жеља за оздрављењем Фица које се чују са Запада, крије се право лице глобалистичке секте – њене присталице у бројним коментарима на друштвеним мрежама одобравају злочин и позивају на ликвидацију других национално оријентисаних лидера, посебно премијера Мађарске Виктора Орбана и предсједника Србије Александра Вучића“, истиче се у саопштењу Службе.

У саопштењу се додаје да се истрага терористичког напада наставља. С тим у вези, Служба напомиње да САД и њихови европски савезници упорно покушавају да наметну верзију да је нападач радио сам и био незадовољан „падом нивоа демократије у Словачкој“.

„Према подацима које је добила Спољна обавјештајна служба Русије, америчке владине агенције већ покушавају да се укључе у истрагу како би је усмјерили у ‘одговарајућем правцу’. Задатак је да се искључи промоција теме политичког тероризма у Европи и, тим прије, могући спољни траг у терористичком нападу“, оцјењује се у саопштењу, а преноси Спутњик.

Подсјетимо, словачки премијер Роберт Фицо рањен је у пуцњави након седнице Владе 15. маја, која је одржана у граду Хандлова, на око 150 километара сјевероисточно од Братиславе. Фицо је одмах хоспитализован у болници у Банској Бистрици и послије вишечасовне операције на 24 сата је уведен у стање вјештачке коме.

На Фица је пуцано када је послије сједнице изашао да се поздрави са окупљеним грађанима. Нападач, Јурај Цинтула, одмах је ухапшен и против њега је подигнута оптужница за кривично дјело покушај убиства из политичких разлога, преноси АТВ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана