Bezos "odriješio kesu": Najveća pojedinačna donacija ikada

GS
Bezos "odriješio kesu": Najveća pojedinačna donacija ikada

Najbogatiji čovjek na svijetu i osnivač Amazona, Džef Bezos, donirao je 100 miliona dolara organizaciji Feeding America, što predstavlja najveći poklon pojedinca u istoriji dobrotvornog rada.

"Čak i u normalnim okolnostima, neizvjesnost kada je riječ o hrani je veliki problem u američkim domaćinstvima, a posebno sada usled pandemije. Milioni Amerikanaca se okreću banci hrane", rekao je Bezos.

I drugi imućni su donirali istoj neprofitabilnoj organizaciji, a među njima su Opra Vinfi sa jednim milionom dolara donacije, zatim Leonardo di Kaprio, Loren Pauel Džobs, kompanija Epl, fondacija Ford, sa ukupno 12 miliona dolara pomoći najugroženijima.

Američki fond hrane (America’s Food Fund) će pomoć najprije pružiti djeci koja su se oslanjala na školski program hrane, porodicama s niskim primanjima, starijima, i onima koji sada ostaju bez posla ili su im umanjene plate.

Iz organizacije navode da ni prije pandemije izazvane korona virusom, 37 miliona ljudi iz SAD nije imalo pristup osnovnim nutritivnim namirnicama, a među njima je 11 miliona djece i 5,5 miliona starijih osoba.

Feeding America je najveća nacionalna organizacija koja se bavi prikupljanjem sredstava za hranu i smanjivanjem stepena gladi, a svojim uslugama godišnje pomogne više od 40 miliona Amerikanaca, kroz 200 banki hrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana