Безос "одријешио кесу": Највећа појединачна донација икада

ГС
Безос "одријешио кесу": Највећа појединачна донација икада

Најбогатији човјек на свијету и оснивач Амазона, Џеф Безос, донирао је 100 милиона долара организацији Феединг Америца, што представља највећи поклон појединца у историји добротворног рада.

"Чак и у нормалним околностима, неизвјесност када је ријеч о храни је велики проблем у америчким домаћинствима, а посебно сада услед пандемије. Милиони Американаца се окрећу банци хране", рекао је Безос.

И други имућни су донирали истој непрофитабилној организацији, а међу њима су Опра Винфи са једним милионом долара донације, затим Леонардо ди Каприо, Лорен Пауел Џобс, компанија Епл, фондација Форд, са укупно 12 милиона долара помоћи најугроженијима.

Амерички фонд хране (Америца’с Фоод Фунд) ће помоћ најприје пружити дјеци која су се ослањала на школски програм хране, породицама с ниским примањима, старијима, и онима који сада остају без посла или су им умањене плате.

Из организације наводе да ни прије пандемије изазване корона вирусом, 37 милиона људи из САД није имало приступ основним нутритивним намирницама, а међу њима је 11 милиона дјеце и 5,5 милиона старијих особа.

Феединг Америца је највећа национална организација која се бави прикупљањем средстава за храну и смањивањем степена глади, а својим услугама годишње помогне више од 40 милиона Американаца, кроз 200 банки хране.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана