Bajden u Njujorku prikupio rekordna sredstva u kampanji, oko 25 miliona dolara

Tanjug
Foto: Tanjug,AP

VAŠINGTON - Američki predsjednik Džozef Bajden učestvovao je u Njujorku na prikupljanju sredstava za svoju predsedničku kampanju zajedno sa bivšim demokratskim predsjednicima Barakom Obamom i Bilom Klintonom, a procjenjuje se da je na tom događaju prikupio rekordnih više od 25 miliona dolara.

Na skupu za prikupljanje sredstava za Bajdenovu kampanju za reizbor u četvrtak u Radio siti mjuzik holu program je vodila glumica Mindi Kaling, a nastupilo je nekoliko muzičkih gostiju i umjetnika, objavio je Si-Bi-Es njuz.

Na skupu su govorili i lider demokratske manjine u Predstavničkom domu Kongresa Hakim Džefris, lider demokratske većine u Senatu Čak Šumer i prva dama SAD Džil Bajden.

Šumer je hvalio Bajdenove rezultate i govorio o njegovom potencijalu da bude ponovo izabran za predsednika SAD na izborima u novembru.

Bajden je ponovio svoju podršku Izraelu i njegovom pravu na samoodbranu, ali je rekao da je "previše nevinih žrtava" i da je potrebno da više pomoći stiže u Pojas Gaze. 

Aktuelni predsjednik SAD je takođe podržao rješenje koje podrazumijeva uspostavljanje dvije države.

Bajden je do sada u kampanji prikupio 155 miliona dolara, a bivši američki predsjednik i najvjerovatnije republikanski predsjednički kandidat Donald Tramp prikupio je 74 miliona dolara.
  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana