Бајден у Њујорку прикупио рекордна средства у кампањи, око 25 милиона долара

Танјуг
Foto: Танјуг,АП

ВАШИНГТОН - Амерички предсједник Џозеф Бајден учествовао је у Њујорку на прикупљању средстава за своју председничку кампању заједно са бившим демократским предсједницима Бараком Обамом и Билом Клинтоном, а процјењује се да је на том догађају прикупио рекордних више од 25 милиона долара.

На скупу за прикупљање средстава за Бајденову кампању за реизбор у четвртак у Радио сити мјузик холу програм је водила глумица Минди Калинг, а наступило је неколико музичких гостију и умјетника, објавио је Си-Би-Ес њуз.

На скупу су говорили и лидер демократске мањине у Представничком дому Конгреса Хаким Џефрис, лидер демократске вец́ине у Сенату Чак Шумер и прва дама САД Џил Бајден.

Шумер је хвалио Бајденове резултате и говорио о његовом потенцијалу да буде поново изабран за председника САД на изборима у новембру.

Бајден је поновио своју подршку Израелу и његовом праву на самоодбрану, али је рекао да је "превише невиних жртава" и да је потребно да више помоц́и стиже у Појас Газе. 

Актуелни предсједник САД је такође подржао рјешење које подразумијева успостављање двије државе.

Бајден је до сада у кампањи прикупио 155 милиона долара, а бивши амерички предсједник и највјероватније републикански предсједнички кандидат Доналд Трамп прикупио је 74 милиона долара.
  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана