Bajden se pogubio u izjavi: Umjesto o pucnjavi u školi, pričao o sladoledu

G.S.
Bajden se pogubio u izjavi: Umjesto o pucnjavi u školi, pričao o sladoledu

Američki predsjednik Džo Bajden našalio se u ponedjeljak da se pojavio u Bijeloj kući samo zato što je čuo da će biti sladoleda. Naime, to je izgovorio samo malo prije nego što je počeo pričati o užasnoj masovnoj pucnjavi koja je nekoliko sati ranije odnijela šest života u osnovnoj školi u Nešvilu.

- Zovem se Džo Bajden. Ja sam suprug dr. Džil Bajden - započeo je 80-godišnji predsjednik na okupljanju žena privrednica.

- I jedem sladoled, s komadićima čokolade. Sišao sam jer sam čuo da ima sladoleda s komadićima čokolade marke Jeni‘s. Usput, gore imam pun hladnjak - dodao je Bajden na svom jedinom javnom nastupu tog dana.

- Misliš da se šalim? Ja ne - istaknuo je.

Predsjednik se potom uozbiljio govoreći o pucnjavi u školi Kovenant, u kojoj su ubijena tri učenika i tri člana osoblja, nazvavši počinjeni zločin “bolešću” i “najgorom noćnom morom porodice”, prije nego što je još jednom zatražio da Kongres usvoji zabranu vatrenog oružja.

Na iznenađenje okupljenih, Bajden se opet vratio na temu sladoleda s još jednom pohvalom predstavniku Jeni’sa, lanca sa sjedištem u Ohaju s trgovinama širom zemlje, uključujući lokaciju u blizini Bijele kuće.

Pun zamrzivač sladoleda

- Poslovi predstavljeni u ovoj prostoriji protežu se kroz različite industrije, od restorana do arhitektonskih tvrtki do trgovina hardverom, uključujući i Jeni’s Splendid Ice Cream - rekao je Bajden.

- Kad bi mi bilo dopušteno da vas odvedem gore, pokazao bih vam cijeli zamrzivač pun Jeni‘s sladoleda s komadićima čokolade - nastavio je Bajden, lagano zatvorivši oči kao da se prisjeća kako je zagrizao. Nadalje, Bajden se našalio da je “prilično dosadno kada ste u javnom životu toliko dugo kao on, a poznati ste po dvije stvari: sladoledu s komadićima čokolade i sunčanim naočalama Rej Ban”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana