Бајден се погубио у изјави: Умјесто о пуцњави у школи, причао о сладоледу

Г.С.
Бајден се погубио у изјави: Умјесто о пуцњави у школи, причао о сладоледу

Амерички предсједник Џо Бајден нашалио се у понедјељак да се појавио у Бијелој кући само зато што је чуо да ће бити сладоледа. Наиме, то је изговорио само мало прије него што је почео причати о ужасној масовној пуцњави која је неколико сати раније однијела шест живота у основној школи у Нешвилу.

- Зовем се Џо Бајден. Ја сам супруг др. Џил Бајден - започео је 80-годишњи предсједник на окупљању жена привредница.

- И једем сладолед, с комадићима чоколаде. Сишао сам јер сам чуо да има сладоледа с комадићима чоколаде марке Јени‘с. Успут, горе имам пун хладњак - додао је Бајден на свом једином јавном наступу тог дана.

- Мислиш да се шалим? Ја не - истакнуо је.

Предсједник се потом уозбиљио говорећи о пуцњави у школи Ковенант, у којој су убијена три ученика и три члана особља, назвавши почињени злочин “болешћу” и “најгором ноћном мором породице”, прије него што је још једном затражио да Конгрес усвоји забрану ватреног оружја.

На изненађење окупљених, Бајден се опет вратио на тему сладоледа с још једном похвалом представнику Јени’са, ланца са сједиштем у Охају с трговинама широм земље, укључујући локацију у близини Бијеле куће.

Пун замрзивач сладоледа

- Послови представљени у овој просторији протежу се кроз различите индустрије, од ресторана до архитектонских твртки до трговина хардвером, укључујући и Jeni’s Splendid Ice Cream - рекао је Бајден.

- Кад би ми било допуштено да вас одведем горе, показао бих вам цијели замрзивач пун Јени‘с сладоледа с комадићима чоколаде - наставио је Бајден, лагано затворивши очи као да се присјећа како је загризао. Надаље, Бајден се нашалио да је “прилично досадно када сте у јавном животу толико дуго као он, а познати сте по двије ствари: сладоледу с комадићима чоколаде и сунчаним наочалама Реј Бан”

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана