Američki ratni avioni bili u potjeri za „cesnom“ koja se srušila u Virdžiniji

Tanjug
Američki ratni avioni bili u potjeri za „cesnom“ koja se srušila u Virdžiniji

VAŠINGTON– Američka ratna avijacija podigla je borbene avione „F16“ koji su krenuli za lakim putničkim avionom tipa „cesna“ koji je narušio vazdušni prostor oko glavnog grada SAD Vašingtona, a čiji pilot nije reagovao na pozive kontrole letenja.

Avion „cesna“ kasnije se srušio u susjednoj državi Virdžinija, a na mjestu nesreće nisu pronađeni preživjeli, prenosi Rojters.

Tokom svoje akcije američki lovci „F16“ izvršili su probijanje zvučnog zida iznad Vašingtona što je izazvalo iznenađenje i uznemirenost stanovništva. Iz policije savezne države Virdžinija je potvrđeno da su u avionu „cesna“ bile četiri osobe i da na mjestu pada tog aviona nije bilo preživjelih.

Avion „cesna“ je registrovan na kompaniju „Enkor Motors“ iz Melburna u saveznoj državi Floridi, a vlasnik kompanije Džon Rumpel izjavio je za dnevnik Vašington post da su u avionu letheli njegova ćerka, unuka i njena dadilja.

-Ne znamo ništa o padu aviona. Za sada smo u kontaktu sa ljudima i Federalne službe za civilnu avijaciju - rekao je Rumpel u razgovoru sa izvještačem Vašington posta.

Američka vojska je pokušala da kontaktira pilota, koji nije reagovao i činilo se da „cesna“ leti na autopilotu, izjavio je neimenovani izvor upozan sa ovim slučajem.

-Borbeni avioni dobili su dozvolu za probijanje zvučnog zida i let supersoničnom brzinom što su mogli da čuju stanovnici glavnog grada SAD - navodi se u zvaničnom saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana