Амерички ратни авиони били у потјери за „цесном“ која се срушила у Вирџинији

Танјуг
Амерички ратни авиони били у потјери за „цесном“ која се срушила у Вирџинији

ВАШИНГТОН– Америчка ратна авијација подигла је борбене авионе „Ф16“ који су кренули за лаким путничким авионом типа „цесна“ који је нарушио ваздушни простор око главног града САД Вашингтона, а чији пилот није реаговао на позиве контроле летења.

Авион „цесна“ касније се срушио у сусједној држави Вирџинија, а на мјесту несреће нису пронађени преживјели, преноси Ројтерс.

Током своје акције амерички ловци „Ф16“ извршили су пробијање звучног зида изнад Вашингтона што је изазвало изненађење и узнемиреност становништва. Из полиције савезне државе Вирџинија је потврђено да су у авиону „цесна“ биле четири особе и да на мјесту пада тог авиона није било преживјелих.

Авион „цесна“ је регистрован на компанију „Енкор Моторс“ из Мелбурна у савезној држави Флориди, а власник компаније Џон Румпел изјавио је за дневник Вашингтон пост да су у авиону летхели његова ћерка, унука и њена дадиља.

-Не знамо ништа о паду авиона. За сада смо у контакту са људима и Федералне службе за цивилну авијацију - рекао је Румпел у разговору са извјештачем Вашингтон поста.

Америчка војска је покушала да контактира пилота, који није реаговао и чинило се да „цесна“ лети на аутопилоту, изјавио је неименовани извор упозан са овим случајем.

-Борбени авиони добили су дозволу за пробијање звучног зида и лет суперсоничном брзином што су могли да чују становници главног града САД - наводи се у званичном саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана