Vučić: Uradiću što je najbolje za Srbiju

Agencije
Vučić: Uradiću što je najbolje za Srbiju

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će biti mnogo pritisaka u vezi sa Kosovom i Metohijom, ali da će uraditi ono što je najbolje za Srbiju.

Vučić, koji je i predsjednik Srpske napredne stranke /SNS/, rekao je na sjednici Glavnog odbora SNS-a da zna kako će izgledati prijedlog za pitanje Kosova i Metohije i da će Srbiji biti ponuđeno nešto što ne može da prihvati.

"Uradiću što je najbolje za Srbiju, ali neću da prihvatim ono što bi bila sramota ili ponižavanje. Ti koji maštaju da će malo da podviknu, a da ćemo mi da priznamo nezavisnost /samoproglašenog/ Kosova, malo su se prevarili", poručio je Vučić.

On je istakao da će Srbija nastaviti svoj evropski tip, ali da neće odustati od podrške i saradnje sa dobrim i iskrenim prijateljima Rusijom i Kinom.

Vučić je rekao da Srbija nikoga ne dira, ali hoće da čuva mir i njeno rukovodstvo jača zemlju i kupuje odbrambeno oružje, među kojima je i ruski sistem "Pancir".

Govoreći o predstojećim parlamentarnim i opštinskim izborima u Srbiji, Vučić je pozvao članove svoje stranke na pobjedu, koja će biti blizu ili oko 50 odsto glasova birača izašlih na izbore.

Lider SNS-a je rekao da su sa većinom koalicionih partnera završeni razgovori i ostaje da se završi tehnički posao.

On je naveo da od 150 ljudi na preliminarnom spisku iz SNS-a za izbornu listu čak 83 nikada nije bilo na listi naprednjaka, a da će više od 30 njih biti sa stranačke akademije za mlade lidere, od kojih će 23 biti u Skupštini Srbije.

Napominjući da u tri grada - Boru, Zaječaru i Beogradu neće biti izbora na gradskom nivou, jer su tu bili vanredni izbori, Vučić je najavio da će u bar 12 ili 13 od 24 preostala grada SNS imati nove kandidate za gradonačelnike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana