Вучић: Урадићу што је најбоље за Србију

Агенције
Вучић: Урадићу што је најбоље за Србију

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас да ће бити много притисака у вези са Косовом и Метохијом, али да ће урадити оно што је најбоље за Србију.

Вучић, који је и предсједник Српске напредне странке /СНС/, рекао је на сједници Главног одбора СНС-а да зна како ће изгледати приједлог за питање Косова и Метохије и да ће Србији бити понуђено нешто што не може да прихвати.

"Урадићу што је најбоље за Србију, али нећу да прихватим оно што би била срамота или понижавање. Ти који маштају да ће мало да подвикну, а да ћемо ми да признамо независност /самопроглашеног/ Косова, мало су се преварили", поручио је Вучић.

Он је истакао да ће Србија наставити свој европски тип, али да неће одустати од подршке и сарадње са добрим и искреним пријатељима Русијом и Кином.

Вучић је рекао да Србија никога не дира, али хоће да чува мир и њено руководство јача земљу и купује одбрамбено оружје, међу којима је и руски систем "Панцир".

Говорећи о предстојећим парламентарним и општинским изборима у Србији, Вучић је позвао чланове своје странке на побједу, која ће бити близу или око 50 одсто гласова бирача изашлих на изборе.

Лидер СНС-а је рекао да су са већином коалиционих партнера завршени разговори и остаје да се заврши технички посао.

Он је навео да од 150 људи на прелиминарном списку из СНС-а за изборну листу чак 83 никада није било на листи напредњака, а да ће више од 30 њих бити са страначке академије за младе лидере, од којих ће 23 бити у Скупштини Србије.

Напомињући да у три града - Бору, Зајечару и Београду неће бити избора на градском нивоу, јер су ту били ванредни избори, Вучић је најавио да ће у бар 12 или 13 од 24 преостала града СНС имати нове кандидате за градоначелнике.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана