Predsjednik Srbije: Moćna evropska zemlja tražila da Priština uvede takse

Srna
Predsjednik Srbije: Moćna evropska zemlja tražila da Priština uvede takse

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je velika i moćna evropska zemlja tražila da Priština uvede Srbiji takse da bi se Beograd naveo na izlazak iz dijaloga, koji je, kako je naveo, tada išao ka kompromisnom rješenju.

- To je urađeno da bi Srbija rekla da izlazi iz dijaloga i da se sruši bilo kakav plan da Srbija nešto dobije... Ja to nisam odmah znao, sada sve znam. Reč je o značajnoj i moćnoj sili - rekao je Vučić za TV "Hepi".

On je podsjetio da se cijeli svijet pobunio protiv taksi, Amerikanci glasnije nego Evropljani, jer je to, kako je istakao, tražila jedna evropska zemlja.

Vučić je rekao i da jedna zemlja posebno insistira na energetskom sporazumu sa Prištinom, samo da bi dobili pare, jer je njima važno to, a ne Zajednica srpskih opština.

On je ocijenio da je Srbija propustila šansu da postigne kompromis sa Prištinom i da će se to u budućnosti plaćati.

Govoreći o razgraničenju, Vučić ističe da je shvatio da Srbi nikada neće prihvatiti nešto što je šansa i da će zbog toga žaliti. On je podsjetio da je ideja razgraničenja mogla da bude ishod dijaloga u kojem bi i Srbija dobila nešto.

Vučić smatra da nije slučajno ni što u Crnoj Gori zvaničnici govore da moraju da imaju crkvu, te ističe da je prvo krenuo napad na Srpsku pravoslavnu crkvu i Njegovo visokopreosveštenstvo miropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, ali da su glavni cilj Srbija i on sam, te da Podgorica u svemu ima podršku NATO-a.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana