Предсједник Србије: Моћна европска земља тражила да Приштина уведе таксе

Срна
Предсједник Србије: Моћна европска земља тражила да Приштина уведе таксе

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је велика и моћна европска земља тражила да Приштина уведе Србији таксе да би се Београд навео на излазак из дијалога, који је, како је навео, тада ишао ка компромисном рјешењу.

- То је урађено да би Србија рекла да излази из дијалога и да се сруши било какав план да Србија нешто добије... Ја то нисам одмах знао, сада све знам. Реч је о значајној и моћној сили - рекао је Вучић за ТВ "Хепи".

Он је подсјетио да се цијели свијет побунио против такси, Американци гласније него Европљани, јер је то, како је истакао, тражила једна европска земља.

Вучић је рекао и да једна земља посебно инсистира на енергетском споразуму са Приштином, само да би добили паре, јер је њима важно то, а не Заједница српских општина.

Он је оцијенио да је Србија пропустила шансу да постигне компромис са Приштином и да ће се то у будућности плаћати.

Говорећи о разграничењу, Вучић истиче да је схватио да Срби никада неће прихватити нешто што је шанса и да ће због тога жалити. Он је подсјетио да је идеја разграничења могла да буде исход дијалога у којем би и Србија добила нешто.

Вучић сматра да није случајно ни што у Црној Гори званичници говоре да морају да имају цркву, те истиче да је прво кренуо напад на Српску православну цркву и Његово високопреосвештенство мирополита црногорско-приморског Амфилохија, али да су главни циљ Србија и он сам, те да Подгорица у свему има подршку НАТО-а.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана