Tragedija u Banatu: Zapalio živu suprugu

novosti.rs
Tragedija u Banatu: Zapalio živu suprugu
Tragedija u Banatu: Zapalio živu suprugu

Velika tragedija dogodila se u noći između petka i subote u opštini Mol, kada je Karolj Ludman (58) suprugu Slavicu (47) polio benzinom, a potom zapalio.

Kada je video šta je uradio, Karolj je pokušao da ugasi buktinju u koju je pretvorio svoju ženu, ali u tome, naravno, nije uspio.

Potom je sebi ubrizgao veću količinu insulina, jer je bio dijabetičar, vjerovatno, očekujući da će tako i sebe uništiti. On se sada nalazi u bolnici, ali ne znog insulina već zbog opekotina koje je zadobio pokušavajući da spase ono što se spasiti može.

Međutim, u kući se u međuvremenu proširio požar, pa je neko od komšija primetio vatru i pozvao policiju, a nakon njih za ovaj događaj saznali su i vatrogasci i Hitna pomoć, pa je vatra ugašena i sprečeno da kuća Ludmanovih potpuno izgori.

“Šta se tačno dogodilo u kući Ludmanovih i šta je dovelo do ovakve tragedije i surove smrti žene, još nije poznato. Nije poznato da li je žena zapaljena dok je spavala i da li je pre tragedije bilo svađe ili tuče supružnika. Ne znamo da li je ona za života imala povrede, jer su istražitelji zatekli ugljenisano telo, dok Karolj ima opekotine. Više ćemo znati nakon obdukcije tela. Tačno je da je on sebi dao veću količinu insulia”, saznaju “Novosti“ od izvora bliskog istrazi.

Mnogo je još nepoznatih detalja ove tragedije koja je potresla Mol i okolinu, a zbog svoje surovosti i sjevreni Banat. Nagađa se id a je Karolj benzin uzeo iz kanistra koji se nalazio u kolima. Istražnim organima možda će sve biti jasnije ako od Karolja Ludmana uspiju da dobiju izjavu, jer se on sada nalazi u šok sobi Opšte bolnice u Senti. Ljekari su mu spasili život, ali još nije u stanju da govori o onom što je učinio.

U kući Ludmanovih u Molu i tokom popodneva je trajao uviđaj. Komšije su šokirane onim što se dogodilo i nisu željeli javno da komentarišu ovu užasnu tragediju. O Karolju i Slavici lijepo su pričali:

“Ona je bila spremačica u seoskoj osnovnoj školi, a Karolj je uslužno postavljao svadbarski šator. U ovom delu Bačke organizovao je mnoga svadbena veselja. Nekada je radio u restoranima. Rodom je iz Bečeja, a u Molu je osnovao porodicu. Njih dvoje imaju sina. Karolje je bio vredan, dosta je radio ikao je dijabetičar. Mislili smo da lepo žive”, a to je i sve što su komšije htele da kažu.

Prema nekim informacijama, Ludmanovi nisu imali sukoba za koje bi znale socijalne ili druge ustanove, nije bilo prijava policiji za nasilje u porodici, pa nije jasno šta je isprovociralo Karolja da na ovako strašan i surova način usmrti svoju ženu.

Ljubomora uzrok?

Karoljn i Slavica imaju sina Sašu, za kojeg komšije kažu da je fin. dobar i lijepo vaspitan mladić. Međutim, kao mogući uzrok ove tragedije spominje se i Karoljova ljubomora, je je, navodno, Slavica u posljednje vrijeme izazila sa drugaricama i na društvenim mrežama objavljivala fotografije.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana