U Crnoj Gori po ugledu na Banjaluku tražiće „paprene“ kazne za parkiranje na mjesta za invalide

J.Salopek
U Crnoj Gori po ugledu na Banjaluku tražiće „paprene“ kazne za parkiranje na mjesta za invalide

BANjALUKA – U Crnoj Gori mogli bi da se ugledaju na Banjaluku i da  „papreno“ kažnjavaju vozače koji svoje vozilo parkiraju na mjesta za lica sa invaliditetom.

Naime, na inicijativu odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Bojana Pećanca lani su u Banjaluci na 500 KM povećane kazne za parkiranje na mjesto označeno za osobe sa invaliditetom. Predsjednica udruženja “Ljubav za ljubav” Sara Bero iz Crne Gore koja je i sama majka dvije djevojčice, blizanke, koje imaju Daunov sindrom planira da, u svojoj zemlji, po uzoru na Banjaluku, pokrene ovakvu inicijativu.

-Oduševljena sam, te ću uz podršku gospodina Pećanca istu inicijativu da pokrenem i u Crnoj Gori. Mišljenja sam da bi se ljudi, a naročito oni koji se bave politikom i koji i svojim rukama imaju makar neku moć, trebali ugledati na njega i slične inicijative pokrenuti i u svojim gradovima - navela je ona.

Dodala je da je sa Pećancem razgovarala da se inicijativa pokrene i u njenoj zemlji, s obzirom da nemaju ništa slično tome. Novac od kazni bi bio iskorićšen, kao i u Banjaluci, za pomoć licima sa invaliditetom i djeci sa poteškoćama u razvoju.

-Pružio je podršku i nadamo se da ćemo zajedničkim snagama ostvariti ovaj cilj, te da će skuplje kazne biti i jedan vid opomene vozačima da ne zauzimaju mjesta koja nisu namijenjena njima - zaključila je Bero.

Pećanac je istakao da mu je čast da pokreće ovakve inicijative, ali i da će uvijek iste ili slične da podrži.

-U kratkom roku skupili smo više od 100. 000 KM od kazni - istakao je Pećanac i dodao da je u planu da se organizuje sastanak sa udruženjima djece sa poteškoćama u razvoju, kao i sa osobama sa invaliditetom, te da se prikupljeni novac iskoristi na najbolji mogući način.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana