Gostovanja Dječijeg pozorišta Republike Srpske: “Noć u Merlinovom zamku” u Prijedoru

Aleksandra Glišić
Gostovanja Dječijeg pozorišta Republike Srpske: “Noć u Merlinovom zamku” u Prijedoru

BANjALUKA - Ansambl Dječijeg pozorišta Republike Srpske gostuje danas i naredna tri dana sa predstavom “Noć u Merlinovom zamku” na sceni Pozorišta Prijedor.

Svakoga dana u terminima od 11 i 13 časova za mališane šest osnovnih škola iz ovog grada glumci će na sceni Pozorišta Prijedor izvesti komad “Noć u Merlinovom zamku”, autora i reditelja Sandre Rodić-Janković.

Riječ je o predstavi koja je premijerno izvedena u septembru ove godine, a govori o Merlinu, najmoćnijem čarobnjaku na svijetu, koji je odlučio da u svoj zamak pozove sve junake iz bajki i utvrdi jednom zauvijek da li je vještica kriva za sva nedjela koja je ne samo počinila, već i dalje čini u bajkama.

Kao pravi sudija, on među junacima iz bajki bira tužioca i branioca, a da bi suđenje bilo pošteno, za porotu na suđenju, kojem predsjedava on, bira publiku, odnosno djecu.

U predstavi igraju Duško Mazalica, Aleksandra Spasojević, Ana Anđelić, Dragan Vučić, Svjetlana Andrić, Željko Milićević, Zorana Šuman i Snežana Milidrag. Pored čarobnjaka Merlina, neki od likova koje tumače glumci su i Vještica, Zvijer, Princ, Tužilac, Branilac, Kruela, Ivica bez Marice i drugi poznati junaci iz bajki.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana