Гостовања Дјечијег позоришта Републике Српске: “Ноћ у Мерлиновом замку” у Приједору

Александра Глишић
Гостовања Дјечијег позоришта Републике Српске: “Ноћ у Мерлиновом замку” у Приједору

БАЊАЛУКА - Ансамбл Дјечијег позоришта Републике Српске гостује данас и наредна три дана са представом “Ноћ у Мерлиновом замку” на сцени Позоришта Приједор.

Свакога дана у терминима од 11 и 13 часова за малишане шест основних школа из овог града глумци ће на сцени Позоришта Приједор извести комад “Ноћ у Мерлиновом замку”, аутора и редитеља Сандре Родић-Јанковић.

Ријеч је о представи која је премијерно изведена у септембру ове године, а говори о Мерлину, најмоћнијем чаробњаку на свијету, који је одлучио да у свој замак позове све јунаке из бајки и утврди једном заувијек да ли је вјештица крива за сва недјела која је не само починила, већ и даље чини у бајкама.

Као прави судија, он међу јунацима из бајки бира тужиоца и браниоца, а да би суђење било поштено, за пороту на суђењу, којем предсједава он, бира публику, односно дјецу.

У представи играју Душко Мазалица, Александра Спасојевић, Ана Анђелић, Драган Вучић, Свјетлана Андрић, Жељко Милићевић, Зорана Шуман и Снежана Милидраг. Поред чаробњака Мерлина, неки од ликова које тумаче глумци су и Вјештица, Звијер, Принц, Тужилац, Бранилац, Круела, Ивица без Марице и други познати јунаци из бајки.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана