Vesni Kapor uručena nagrada "Meša Selimović"

SRNA
Foto: Arhiva

BEOGRAD - Vesni Kapor danas je u Beogradu uručena nagrada "Meša Selimović", prestižno priznanje "Večernjih novosti" za knjigu godine.

Kaporova je nagradu dobila za knjigu "Nebo je tako duboko", a skulpturu sa likom velikog pisca, povelju i odgovarajući novčani iznos uručio je glavni i odgovorni urednik "Večernjih novosti" Milorad Vučelić.

Kaporova je naglasila da je ovo vrijeme podivljalo, bučno, nepristojno, da krši mnoge moralne principe i moralne zakone, te da je "kao protest protiv bezumlja odlučna da nastavi u duhu Mešinih riječi, a sopstvenog iskustva", prenose "Večernje novosti".

"Povest koju sam sama živela i pripovedala u knjizi Nebo, tako duboko uliva se u Mešinu široku poetičku reku, a priča o Tari Senici se uliva u tu reku suza, u taj tragički prostor, uvek isti, bez obzira na to koji je vek", rekla je Kaporova.

Nagrada Meša Selimović je godišnja književna nagrada koju dodeljuju dnevne novine "Večernje novosti" i Udruženje izdavača i knjižara Srbije.

Nagrada je ustnovljena 1988. godine, a među dobitnicima su neka od najznačajnijih imena srpske književnosti, Dobrica Ćosić, Antonije Isaković, Slobodan Selenić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana