Весни Kапор уручена награда "Меша Селимовић"

СРНА
Foto: Aрхива

БЕОГРАД - Весни Капор данас је у Београду уручена награда "Меша Селимовић", престижно признање "Вечерњих новости" за књигу године.

Капорова је награду добила за књигу "Небо је тако дубоко", а скулптуру са ликом великог писца, повељу и одговарајући новчани износ уручио је главни и одговорни уредник "Вечерњих новости" Милорад Вучелић.

Капорова је нагласила да је ово вријеме подивљало, бучно, непристојно, да крши многе моралне принципе и моралне законе, те да је "као протест против безумља одлучна да настави у духу Мешиних ријечи, а сопственог искуства", преносе "Вечерње новости".

"Повест коју сам сама живела и приповедала у књизи Небо, тако дубоко улива се у Мешину широку поетичку реку, а прича о Тари Сеници се улива у ту реку суза, у тај трагички простор, увек исти, без обзира на то који је век", рекла је Капорова.

Награда Меша Селимовић је годишња књижевна награда коју додељују дневне новине "Вечерње новости" и Удружење издавача и књижара Србије.

Награда је устновљена 1988. године, а међу добитницима су нека од најзначајнијих имена српске књижевности, Добрица Ћосић, Антоније Исаковић, Слободан Селенић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана