Tri knjige poezije Save Guslov Marčete promovisane u Banskom dvoru

G.S.
Tri knjige poezije Save Guslov Marčete promovisane u Banskom dvoru

Tri knjige poezije Save Guslov Marčete “Jabuka iz moga kraja”, “Radnja, stanje i zbivanje” i “U predvorju duše”, koje su dio svojevrsne trilogije “Zmijanje u srcu”, promovisane su večeras u Vijećnici Banskog dvora u Banjaluci.

Sa tri knjige, književnica Sava Guslov Marčeta odlučila je da uklopi dječiju poeziju sa zbirkom “Radnja, stanje i zbivanje”, rodoljubivu pod naslovom “Jabuka iz moga kraja”, te ljubavnu, refleksivnu, pa čak i satiričnu “Pred vratima duše” i tako dopuni mozaik od još petnaest objavljenih djela o Zmijanju i oko Zmijanja.

Govoreći o poezije Save Guslov Marčete, književnik Miladin Berić naglašava da se pjesnikinja zavičajnost ogleda u temama, tako i u jeziku, koji je jezik njenog kraja, Manjače, Zmijanja, onaj kočićevski jezik pun režanja, ali i drhtaja i blagosti. Drugi recenzent, književnik Ranko Pavlović, naročito ističe njenu knjigu “Jabuka iz moga kraja”, nazvanoj po istoimenoj pjesmi.

Književnica, Sava Guslov Marčeta ne vodi evidenciju o nagrađenoj prozi i poeziji. Još uvijek piše zato što voli da piše i nada se da će trajati. A još tri nove knjige su već spremne za štampanje, prenosi RTRS.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana