“Srpska drama” osvojila “Zlatnu masku” u Trebinju

G.S.
“Srpska drama” osvojila “Zlatnu masku” u Trebinju

TREBINjE - Predstava “Srpska drama” Trsteničkog pozorišta i Dramskog ateljea “Vuk Karadžić” iz Grabovca pobjedničko je ostvarenje 65. Festivala festivala, koji je u utorak naveče završen u Trebinju.

Pored “Zlatne maske” za najbolju predstavu u cjelini po izboru stručnog žirija festivala, komad ansambla iz Trstenika, Siniše Kovačevića, u režiji Miloša Miloševića Šike, proglašeno je najboljim na festivalu i po ocjeni žirija publike. Ovom ostvarenju pripale su još četiri “Zlatne maske” i to za najbolju mušku ulogu Dušanu Joviću za ulogu Obrada Srećkovića, za najbolje rediteljsko ostvarenje “Borislav Grigorović” Milošu Miloševiću, za najbolju kolektivnu igru ansamblu predstave i najbolju mušku epizodnu ulogu Viktoru Nedeljkoviću za ulogu redova Milana Srećkovića.

“Zlatna maska” za najbolju scenografiju i najbolju žensku ulogu u predstavi “Ožalošćena porodica” pozorišta “Stevan Sremac” iz Crvenke, dodijeljene su Igoru Pavloviću i Gordani Mešter za ulogu Sarke.

Ovo priznanje za najbolju žensku epizodnu ulogu pripalo je Zini Šahović Kulašin za više uloga u predstavi “Biti Hamlet” Teatra “Fedra” iz Bugojna.

Kristijanu Žan-Miželu Jalžečiću dodijeljena je “Zlatna maska” za izbor muzike u predstavi “Antigona” Divan teatra iz Zagreba, a ovom teatru pripala je i nagrada za kostimografiju za inventivno korišćenje kostima u predstavi “Antigona”.

Žiri je dodijelio i četiri diplome 65. Festivala festivala - Darku Kurtoviću za očuvanje tradicije pozorišnog amaterizma u Trebinju, Miranu Topljaku za scenski govor u predstavi “Antigona” Divan teatra iz Zagreba, Predragu Vukojeviću za glumačko dostignuće za upotrebu minimalističkih izražajnih sredstava u ulozi Danila Kiša. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana