“Српска драма” освојила “Златну маску” у Требињу

Г.С.
“Српска драма” освојила “Златну маску” у Требињу

ТРЕБИЊЕ - Представа “Српска драма” Трстеничког позоришта и Драмског атељеа “Вук Караџић” из Грабовца побједничко је остварење 65. Фестивала фестивала, који је у уторак навече завршен у Требињу.

Поред “Златне маске” за најбољу представу у цјелини по избору стручног жирија фестивала, комад ансамбла из Трстеника, Синише Ковачевића, у режији Милоша Милошевића Шике, проглашено је најбољим на фестивалу и по оцјени жирија публике. Овом остварењу припале су још четири “Златне маске” и то за најбољу мушку улогу Душану Јовићу за улогу Обрада Срећковића, за најбоље редитељско остварење “Борислав Григоровић” Милошу Милошевићу, за најбољу колективну игру ансамблу представе и најбољу мушку епизодну улогу Виктору Недељковићу за улогу редова Милана Срећковића.

“Златна маска” за најбољу сценографију и најбољу женску улогу у представи “Ожалошћена породица” позоришта “Стеван Сремац” из Црвенке, додијељене су Игору Павловићу и Гордани Мештер за улогу Сарке.

Ово признање за најбољу женску епизодну улогу припало је Зини Шаховић Кулашин за више улога у представи “Бити Хамлет” Театра “Федра” из Бугојна.

Кристијану Жан-Мижелу Јалжечићу додијељена је “Златна маска” за избор музике у представи “Антигона” Диван театра из Загреба, а овом театру припала је и награда за костимографију за инвентивно коришћење костима у представи “Антигона”.

Жири је додијелио и четири дипломе 65. Фестивала фестивала - Дарку Куртовићу за очување традиције позоришног аматеризма у Требињу, Мирану Топљаку за сценски говор у представи “Антигона” Диван театра из Загреба, Предрагу Вукојевићу за глумачко достигнуће за употребу минималистичких изражајних средстава у улози Данила Киша. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана