Međunarodni književni susreti počinju u Banjaluci: Pisci okupljeni uživo i onlajn

M. M.
Međunarodni književni susreti počinju u Banjaluci: Pisci okupljeni uživo i onlajn

BANjALUKA - Smotra posvećena pisanoj riječi, 5. Međunarodni književni susreti, u organizaciji Udruženja književnika Republike Srpske, biće održana večeras i sutra u Banskom dvoru Kulturnom centru.

Svečana ceremonija otvaranja biće održana večeras u 20 časova u vijećnici Banskog dvora.

- Za razliku od prethodnih međunarodnih književnih susreta na kojima je do sada učestvovalo više od pedeset istaknutih pisaca iz svijeta, kao i mnogi pisci iz Srbije, srpske dijaspore i Republike Srpske, ove godine zbog nemogućnosti dolaska većine predviđenih učesnika, pisaca iz inostranstva, na svečanoj ceremoniji otvaranja učešće na susretima putem video-linka uzeće ugledni pisci: Vjačeslav Kuprijanov, Džon Tejlor Đorđo Lingvaglosa te Elka Njagolova - najavilo je Udruženje književnika RS.

Učesnike susreta pozdraviće predsjednik Udruženja književnika RS Predrag Bjelošević, dok će na otvaranju smotre pjesničku poruku mira pročitaće književnik Ranko Risojević.

Svoje stihove čitaće Željka Avrić, Dušan Savić, Senahid Nezirović, Goran Vračar, Milad Obrenović (Gradiška), Aćim Todorović (Vlasenica), Mihajlo Orlović, Miladin Berić, Jelena Glišić, Vid Vukelić, Zlatko Jurić, Enea Hotić, Milan Rakulj, Jovanka Stojčinović Nikolić i drugi.

Muzička pratnja večeri je kamerni ansambl “Belcanto”, a voditelj programa Jovanka Božović Milovanović.

Kako su naveli iz udruženja, u radnom dijelu susreta, pisci iz Austrije, Srbije, BiH razgovaraće o ulozi pisca danas u društvu, a na sjednici Skupštine udruženja, koja će biti održana sutra, biće riječi o pokretanju časopisa za književnost, umjetnost i kulturu “Nova stvarnost”, a biće upriličen i prijem novih članova udruženja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana