Knjiga “Ogledalce, ogledalce”, biografija Marlene Ditrih

Tanjug
Foto: Tanjug / Laguna

BEOGRAD - Knjiga „Ogledalce, ogledalce” britanske književnice Pole Bern kao romansirana biografija čuvene glumice Marlene Ditrih, pojavila se u knjižarama u izdanju beogradske kuće Laguna.

 

Nakon pažljivog istraživanja, autorka je stvorila roman koji obuhvata odnos između poznate filmske zvezde i njene ćerke, koja je u njenoj senci, i kao što naslov kaže, riječ je i o ogledalima, odnosno o ljepoti koja će, uprkos svim naporima, izblijedeti.

Marlen Ditrih bila je slavna njemačka i američka glumica i pevačica.

Filmsku karijeru počela je dvadesetih godina 20. vijeka, da bi za deset godina postala jedna od najcjenjenijih i najtraženijih glumica, kao i najplaćenija kabaretska igračica na svijetu.

Filmski reditelj je otkrio Madu, kako su zvali antologijsku glumicu, u berlinskom kabareu burnih dvadesetih godina 20. vijeka, i ponudio joj glamur Los Anđelesa, gdje ona postaje superzvijezda velikog ekrana koja voli svoj život holivudske miljenice.

Cijena ljepote je uvek visoka za one koji je posjeduju i one koji žive u njenoj sjenci, kako se navodi u ovoj knjizi.

Ćerka glumice zna šta znači biti običan pored blistave, zlatne majke - žene koja ju je slomila, ali kojoj ne može pobjeći.

„Ogledalce, ogledalce” je dirljiv roman o majkama i ćerkama, koji istovremeno pripovijeda o ratu koji vrijeme vodi protiv ljepote i nepodnošljivom bolu kad zvijezda počne da blijedi.

To je priča o životu slavne Marlen Ditrih sa druge strane ogledala.

Knjiga se može pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana