Књига “Огледалце, огледалце”, биографија Марлене Дитрих

Танјуг
Foto: Танјуг / Лагуна

БЕОГРАД - Књига „Огледалце, огледалце” британске књижевнице Поле Берн као романсирана биографија чувене глумице Марлене Дитрих, појавила се у књижарама у издању београдске куће Лагуна.

 

Након пажљивог истраживања, ауторка је створила роман који обухвата однос између познате филмске звезде и њене ћерке, која је у њеној сенци, и као што наслов каже, ријеч је и о огледалима, односно о љепоти која ће, упркос свим напорима, изблиједети.

Марлен Дитрих била је славна њемачка и америчка глумица и певачица.

Филмску каријеру почела је двадесетих година 20. вијека, да би за десет година постала једна од најцјењенијих и најтраженијих глумица, као и најплаћенија кабаретска играчица на свијету.

Филмски редитељ је открио Маду, како су звали антологијску глумицу, у берлинском кабареу бурних двадесетих година 20. вијека, и понудио јој гламур Лос Анђелеса, гдје она постаје суперзвијезда великог екрана која воли свој живот холивудске миљенице.

Цијена љепоте је увек висока за оне који је посједују и оне који живе у њеној сјенци, како се наводи у овој књизи.

Ћерка глумице зна шта значи бити обичан поред блиставе, златне мајке - жене која ју је сломила, али којој не може побјећи.

„Огледалце, огледалце” је дирљив роман о мајкама и ћеркама, који истовремено приповиједа о рату који вријеме води против љепоте и неподношљивом болу кад звијезда почне да блиједи.

То је прича о животу славне Марлен Дитрих са друге стране огледала.

Књига се може пронаћи у свим књижарама Делфи, Лагуниним клубовима читалаца, онлајн књижари делфи.рс и на сајту лагуна.рс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана