Čedina dva putića

Darko Grabovac
Čedina dva putića

“Srbija je pred izborima. O Kosovu se ne sme ćutati. Mora se reći istina i mora se krenuti drugim putem”.

Izjavio je to u nedjelju lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović poslije sastanka sa premijerom privremenih institucija u Prištini Aljbinom Kurtijem.

To je isti onaj političar koji je javno priznao da je konzumirao drogu, koji je na Vidovdan zločinačkom tribunalu u Hagu izručio predsjednika Srbije Slobodana Miloševića, prijatelj vođa “zemunskog klana” koje je redovno posjećivao u njihovom osinjaku u Šilerovoj, nasilnik koji je pretukao suprugu, polomio inventar buregdžinice i, na kraju krajeva, politički avanturista koji je narodu poruči: “Izaberite me na jedan dan za predsednika države da priznam Kosovo pa me onda možete i smeniti”!

Ima još jednu funkciju “za ponos i diku” - savjetnik je Željka Komšića... Svojom “funkcijom”, ogromnom ljubavlju prema “multikulturalnom Sarajevu” ispoljava veliku mržnju prema Republici Srpskoj. Zanimljivo je to što Jovanović razmišlja i radi isto što i Zapad. On bi, kao i njegovi mentori, da prizna otcjepljenje Kosova i Metohije, a pri tome da ugasi Republiku Srpsku. O tome svjedoči njegova retorika da Srbi sa lijeve strane Drine treba da shvate da je “Sarajevo njihov glavni grad, a ne Beograd”.

Po kojim to aršinima Albanci imaju pravo na svoju nezavisnost i otimanje dijela teritorije Srbije, a Srbi iz Republike Srpske, koji su preživjeli nekoliko genocida, na prostorima BiH nemaju, Beograđanin koji je omiljena “faca” TV kanala iz Sarajeva ne umije ili neće da objasni. Sve to uprkos činjenici da mu majka vuče korijene iz Republike Srpske. Kako li tek u oči gleda rodbinu?

- Sramota i tuga je to što priča o Republici Srpskoj. Nikada nisam čula da neko naš tako govori za zemlju odakle su mu korijeni - svojevremeno je izjavila rođaka Čedine majke iz Gunjevaca kod Kozarske Dubice.

Propagator prozapadne politike, čija je stranka na posljednjih nekoliko izbora potisnuta na margine u Srbiji, susretom sa Kurtijem pokušava da se izvuče iz prašine i vrati na veliku scenu tražeći ponovo simpatije i podršku u ambasadama. On bi zajedno sa tajkunskom opozicijom da svrgne Aleksandra Vučića i njegovu Srpsku naprednu stranku sa vlasti kako bi zadao odlučujući udarac Srbiji i Srbima. Jovanović to i ne krije.

U istoriji srpskog naroda bilo je svakakvih likova koji su radili protiv interesa, ali i konkretno protiv naroda, ali Čeda Jovanović će ostati “zlatnim slovima” upisan na vrhu te liste. Čak ni Nenad Čanak, Nataša Kandić, Sonja Biserko nisu gori od njega.

Grijehova koje vješto prikriva retorikom je mnogo. Šta je radio i dogovorio se u Prištini sa Kurtijem, vjerovatno će uskoro osjetiti Srbi sa sjevera Kosova i Metohije. Ako je i od Čede, mnogo je!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Bahatost i javašluk
Bahatost i javašluk
Raslojavanje
Raslojavanje
Predajte oružje
Predajte oružje
Nasilje u učionici
Nasilje u učionici
Borba za tržište
Borba za tržište
Hljeba preko pogače
Hljeba preko pogače
Ima nade
Ima nade
Povratničke muke
Povratničke muke
Nada u oporavak
Nada u oporavak
Jačamo dijasporu
Jačamo dijasporu
Borba za fotelje
Borba za fotelje
Potraga za radnom snagom
Potraga za radnom snagom
Vuci siti, a ovce na broju
Vuci siti, a ovce na broju
Tračak nade
Tračak nade
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana